Lázár János gyengének tartja a csak panaszkodó polgármestereket

691

Lázár János hosszabb interjút adott a Szeged365-nek, elsősorban a tram-train konzultációval és magával a projekttel kapcsolatban, de számos más kérdést is érintettek. Nézzük az interjú legfontosabb vagy éppen legérdekesebb, elsősorban Hódmezővásárhelyhez köthető kijelentéseit.

  • Tervük az, hogy a beüzemelési időszakban, néhány hónapig térítésmentesen biztosítják a szegediek és a vásárhelyiek számára a tram-train a szolgáltatást, már amennyiben a konzultáció erre az eredményre jut, de ezt ki kell járnia a kormánynál és a MÁV-nál.
  • Valamikor az ősszel, legkésőbb télen biztosan megindul a közlekedés. Idén 8 járművel, ami később bővül.
  • Versenyképesnek kell lennie a jegyárnak a Volán áraival, de például a mostani Szeged – Vásárhely közötti bérletrendszerhez képest is. Tippje szerint valahol 550 és 650 forint között lesz a teljes árú jegy.
  • Óriási lehetőség a Szeged-Szabadka vasúti projekt, amely rövidebb utazási lehetőséget tesz lehetővé, és összekapcsolja a Vajdaságot a magyar Alfölddel. Céljuk a gazdaság és az itt élő közösségek nemzetiségtől független újraegyesítése, a Kárpát-medencében, a határoknak – az Európai Unió adta keretek között – átjárhatóvá tétele, valamint az, hogy minél több fiatal maradjon a szülőföldjén.
  • A panaszkodás, a másokra mutogatás és a magyarázkodás mindig a teljesítményhiány jele. Gyöngének tartja azokat a polgármestereket, akik panaszkodnak ahelyett, hogy dolgoznának, ezt tapasztalatból mondta. Amikor az ember belevág egy város vezetésébe, pontosan tudja, hogy mire vállalkozik, milyen konstellációban fogja végezni a munkáját. Ha mindezek ismeretében ígér bizonyos fejlesztéseket, akkor kutyakötelessége azokat meg is valósítani, nem pedig négy-öt éven keresztül arról beszélni, mit miért vagy inkább ki miatt nem tudott megvalósítani az ígéretei közül.
  • Ő maga 10 év polgármestersége alatt csak 2 évig volt kormánypárti polgármester, ez az időszak nyomot hagyott az országon és természetesen Hódmezővásárhelyen is, de képesek voltak összefogni és kiaknázni a városban rejlő lehetőségeket. Az a polgármester véleménye szerint, aki azt mondja, hogy a kormányzati támogatás hiánya miatt nem tud fejleszteni, nem mond igazat, illetve a saját szegénységi bizonyítványát állítja ki.
  • Az egyetem alapítványi modellben nagyobb pénzt fordíthat majd kutatás-fejlesztésre, az egyetemi infrastruktúra megújítására, illetve természetesen az egyetemi képzés színvonalának a javítására.
  • Szeged és Hódmezővásárhely „összjátékában” óriási potenciál van.
  • Minden, Szegedhez köthető egyetemi emléke élete legszebb emlékei közé tartozik, bár mivel már akkor dolgozott, ezért nem vett részt teljes elánnal az egyetemi életben.

A teljes cikket elolvashatják a Szeged365.hu oldalon.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!