Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Márki-Zay: Amerika itt van Hódmezővásárhelyen

Már itt van Amerika Hódmezővásárhelyen, hiszen itt nagyon sok mindent átültettünk az ottani rendszerből – erről is beszélt az Azonnalinak adott interjújában Márki-Zay Péter.

A polgármester elmondta, ezt abban lehet tetten érni például, hogy a polgárok öntevékeny módon adakoznak, vagy hogy itt sem a képviselőik, sem a támogatóik nem azt nézik, hogy mit tudnak kivenni a közösből és hogyan fognak meggazdagodni. Hanem azt, hogy mit tudnak hozzátenni a közöshöz: önkénteskednek, szemetet szednek, fákat ültetnek, parkot gondoznak, adományokat tesznek.

Most néhány vállalkozó adományként egy tízmilliós beruházást finanszíroz meg Hódmezővásárhelynek – Amerikában ez természetes lenne. Szintén Amerikában bevett dolog az, hogy mindig szigorúan elválasztják az adományokat, a kampánypénzeket a magánforrásoktól. ,,Én csak adományokból kampányolok, az utolsó fillérig a bevételekkel és a kiadásokkal is elszámolva. Magyarországon nincs még egy ilyen politikus” – jelentette ki.

A választások kapcsán beszélt arról is, maradna Hódmezővásárhely polgármestere is, ha úgy adódik. ,,Az én projektem a magyar politikai élet, a közélet megtisztítása, és ezt folytatni fogom mindaddig, amíg ebben valami hasznosat tudok tenni.”

Kifejtette, a pártok ellenében nem tudott volna győzni Hódmezővásárhelyen, de a pártok sem tudtak volna nélküle, úgyhogy a kapcsolatuknak a kölcsönös előnyök és a kölcsönös, tisztes együttműködés az alapja. ,,Nyilván jobboldaliként a Jobbikkal sokkal többet működtem együtt, de a többi párt is nagyon fontos szövetséges ettől függetlenül” – fűzte hozzá.

A teljes interjút itt lehet elolvasni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!