A fiatalok által kiválasztott zenekarok érkeznek Hódmezővásárhelyre

169

Közel három hete nyitotta meg kapuit Hódmezővásárhely új Ifjúsági Klubja. A kezdeményezést üdvözli a város fiatal lakossága. A már meglévő számítógépes játékok mellé újabbakat is szeretne beszerezni a Diákönkormányzat, hogy minden érdeklődést kielégítsenek. Úgy tűnik ez érdekli legjobban az Ifjúsági Klubba járókat.

Június 25-e óta várja tárt kapukkal a fiatalokat a belvárosban található Ifjúsági Klub. A délutáni kinyitás után nagyjából 30 an állandóan vannak a teremben, ahol számos kikapcsolódási formát talál magának az ifjúság és sokan igénybe is veszik a playstationt, és a számítógépes játékokat:

„Mióta kinyitott ide járunk, kettőtől egészen este 7- ig vagy 9-ig itt vagyunk”

-meséli Medgyesi Róbert, tanuló.

A gyerekek azt szeretik a legjobban, hogy a barátaikkal találtak egy helyet, ahol együtt kapcsolódhatnak ki. A diákönkormányzat célja is az volt, hogy közösséget építsenek, és legyen a vásárhelyi fiataloknak egy olyan találkozóhelye, ahol biztonságosan szórakozhatnak, és tölthetik el a szabadidejüket:

„Azt tapasztaljuk, hogy azok a gyerekek, akiknek nem adatik meg a lehetőség, hogy otthon társasozzanak, vagy különféle játékokat játszanak, itt ki tudnak kapcsolódni, be tudnak kapcsolódni egy közösségbe, és a cél, amit el szerettünk volna érni, így rövidtávon már teljesül”

-mondja Mikó Péter a Diákönkormányzat elnöke.

Az Ifi Klub a fejlesztésben nem áll meg. Szeretnék, ha olyan izgalmas programokat tudnának kínálni a fiataloknak, amik teljesen kielégítik az igényeiket. Ezért egy közösségfejlesztési pályázat keretében jövő héttől  koncerteket szerveznek, az ország minden pontjáról érkeznek majd az ifjúság által kedvelt zenekarok:

„Jövőhéten egy ilyen Moonlight accoustic sessiont szervezünk, egy kis hétvégi bulit szervezünk, az almás kertben tartjuk, de az Ifjúsági Klub is nyitva lesz akkor este. Itt olyan fellépők lesznek, többek a között Mr. Henry and the Maya Luna, az Afronauta, és Kóbor Zsóka és Polgár Patrik is.”

-erről már Varga Anikó a BFMK intézményvezetője tájékoztatott.

A fellépő együtteseket a vásárhelyi fiatalok választották ki, de a következő másfél hónapban az Ifjúsági Klub előtt nyáresti koncerteket is fognak rendezni, hogy mindenki megtalálja az neki megfelelő lazítási lehetőséget.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!