Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Államtitkár: 4 év múlva minden megyei jogú városnak lesz négysávos közútja

Négy év múlva már minden megyei jogú városnak lesz négysávos közúti összeköttetése – jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kedden Nagynyárádon.

Mosóczi László az M6-os autópálya Bóly és Ivándárda országhatár közötti 20 kilométeres, nettó 88,7 milliárd forintból 2024 elejére megépülő új szakaszának alapkőletételén mondott beszédet. Az MTI tudósítása szerint elmondta: kiemelt szakpolitikai törekvés, hogy a megyei jogú városok és az országhatár gyorsforgalmi utakkal is elérhető legyen. Négy év múlva már minden megyei jogú városnak lesz négysávos közúti összeköttetése, az évtized közepére a 2010-es 3-hoz képest 11 határállomásig lehet eljutni gyorsforgalmi utakon – tette hozzá.

Az államtitkár szerint e fejlesztések „közelebb visznek” azon terv megvalósulásához is, hogy Magyarországon bármely településről 30 percen belül elérhető legyen egy négysávos út.

Szintén Mosóczi jelentette be 2020 szeptemberében, hogy 160 kilométeren lesz 4 sávos a 47-es számú főút. Januárban számoltunk be róla, hogy zajlik a 47-es főút szélesítésének műszaki előkészítése.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!