Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Önkormányzati autóhasználat és jogi képviselet: a városháza tisztázta a felvetődött kérdéseket

Az önkormányzat kérdéseket kapott a Promenad24 szerkesztőségétől a városi autó használatával és a polgármester jogi képviselőjének díjazásával kapcsolatban. Mivel a portál nem hozta le teljes egészében a városháza válaszát, ezért közzétették a gyorshír szolgálaton.

A kormánypárti oldal többek között arra volt kíváncsi, igaz-e, hogy önkormányzati sofőr, önkormányzati autó szállította június 12-én a békéscsabai bírósági tárgyalásra Márki-Zay Péter polgármester ügyvédjét, Hamvas Ödönt, mi ennek az oka; mennyibe került az önkormányzatnak ez az út; mennyit fizet a város az ügyvédnek.

A városháza erre azt írta: ,,a korábbi vezetés alatt valóban az volt a gyakorlat, hogy magáncélra használtak az önkormányzati járműveket”, azonban ,,a jelen vezetés a tisztesség és átláthatóság szerint jár el minden kérdésben.” Felhívták a figyelmet, Márki-Zay Péter nem magánszemélyként érintett a jelen bírósági tárgyalás során, hiszen a Vásárhelyi Valóság és a Polgármesteri Hivatal Gyorshír Szolgálata felelős kiadójaként perelte be Havasi Katalin, a helyi Fidesz elnöke, ez semmiféleképpen nem a magánéletét érintő ügy.

Az önkormányzati gépjárműben a sofőrön kívül Márki-Zay Péter polgármester, Csirák Dalma sajtóreferens utazott, valamint Hamvas Ödön ügyvéd, akivel a polgármester az utazás alatt beszélte meg az üggyel kapcsolatos kérdéseket. A polgármester hazafelé magánautójukban utazott családjával.

Kiderült az is, Hamvas Ödön teljesen ingyen látja el Márki-Zay Péter védelmét, ezért sem tőle, sem a várostól nem fogad el díjazást.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!