Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A viharokon kívül, a kánikula is problémát okozhatott az MVM Démász hálózatán Tabánban

Mint ismeretes, július 2-án az MVM Démász Áramhálózati Kft. tabáni szolgáltatási területén egy trafócsere során túlfeszültség keletkezett, ami mintegy 100 háztartásban okozott az elektronikus eszközökben kárt. Izzók, hűtők, klímák és egyéb eszközök mentek tönkre.

Az MVM Démász és az Önkormányzat is segít a lakosoknak pótolni a tönkrement eszközöket. Kérdéseinkre az MVM Démász most válaszolt, többek között arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen jellegű meghibásodások történtek, és milyen módon támogatja a károsultakat az áramszolgáltató. Levelükben ezt írják:

Nem csak a hirtelen jött viharok, hanem a hetek óta tartó kánikula is okozhat üzemzavart a villamos hálózaton. Ez történt a napokban is, amikor Hódmezővásárhelyen meghibásodott az MVM Démász Áramhálózati Kft. egyik transzformátor állomása és az első felmérések szerint feszültségingadozást okozott mintegy 108 ügyfélnél. A társaság szerelői haladéktalanul megkezdték a hiba feltárását és a javítást és körültekintően megvizsgálták az érintett hálózati szakaszt. Az átmeneti üzemzavar a háztartásokban használt elektromos berendezéseket is érinthette, arról, hogy minden ügyfélnél okozott-e tényleges meghibásodást és kárt, még nincs pontos információ.

Az érintett ügyfelek kiértesítése megtörtént a kárrendezés folyamatáról, jelenleg az igényeket, a panaszokat, esetleges kárigényt az MVM Démász Áramhálózati Kft. soron kívül kezeli. Társaságunk együttműködve az Önkormányzattal azon dolgozik, hogy a károsultakat a lehető leggyorsabban kompenzálja az okozott kár miatt

-írják.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!