Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Magyar Honvédség parancsnoka: 2022-ben Hódmezővásárhelyen honvédkollégium lesz

’22-ben pedig Hódmezővásárhely lesz az a hely, ahol egy újabb honvédkollégiummal elindulunk – jelentette ki Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnoka az M1 Ma reggel című műsorában még hét elején.

Ruszin-Szendi Romulusz a műsorban arról beszélt, fontos az utánpótlás kiképzése. Egy honvédkollégium van jelenleg, de több mint 80 iskolákban tanítanak honvédelmi alapismereteket. Terveik szerint a debreceni mellett egy újabb honvédkollégium nyit idén szeptemberben Nyíregyházán, majd 2022-ben Hódmezővásárhelyen. Cél, hogy legalább 8-10 ilyen intézmény legyen, lefedve az ország területét. Kilenc megyében jelenleg nincs állandó katonai alakulat – fejtette ki a parancsnok.

Mint arról beszámoltunk, 87 millióért tervezik meg a vásárhelyi honvéd középiskolát és kollégiumot. 8 hónapja van a közbeszerzésen nyertes tervező cégnek, hogy elkészítse az Ady Endre utca végére megálmodott új oktatási intézmény kiviteli terveit. A tervezést követően a beruházás mai árakon 3-3,5 milliárd forintba kerülhet majd. A fejlesztést teljes egészében állami forrásból fedeznék.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!