Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A MOB csak védett sportolókat enged az olimpiára – 3 versenyző érintett

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökségének döntése értelmében a magyar sportolók csak akkor vehetnek részt a július 23-án kezdődő tokiói olimpián, ha védettek a koronavírussal szemben. Azt írják, a 363 tagú magyar delegációból 176 a sportoló, mindössze hárman nem rendelkeznek védettséggel.

Az egyik szerb evezős pozitív mintát adott Japánban, majd a vele utazó négy társát is két hétre karanténba helyezték. A MOB orvosi bizottsága ezután tette meg javaslatát, amelyet egyhangúlag elfogadtak.

„A szerb sportolók esete megmutatta, hiába voltak korábban olyan jelzések, hogy egy esetleges pozitív PCR-tesztet mérlegelés követ majd, a japánok üzenete egyértelmű: ha egy sportoló nem védett, nemcsak saját, hanem csapattársai részvételét is kockára teszi” – mondta Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke.

Tudja és hangsúlyozta, hogy nincs 100 százalékos biztonság, ugyanakkor minden egyéb kérdést háttérbe kell szorítania annak, hogy senki ne essen el azért az olimpiai részvételtől, mert ezen a téren a MOB nem tett meg minden tőle telhetőt. Elmondásuk szerint azonban a játékok kezdetéig mindenki védett lesz.

Jó, hogy fölébredt a MOB, de így, pár héttel az olimpia előtt természetesen már semmi értelme nincs a védőoltásnak, semmilyen védelmet nem nyújt az első adag arra az időre, amíg kint lesznek Japánban a sportolók – magyarázta a lapnak Ócsai Lajos, az ÁNTSZ korábbi járványügyi vezetője, aki szerint az injekciózás a teljesítményre is negatív hatással lehet. – Ráadásul a vakcinának ott vannak a mellékhatásai, amelyek a teljesítményre is kihathatnak. Ilyen az oltás utáni napokban az izomfájdalom vagy a levertség, ez pedig a felkészülés végén nyilvánvalóan nem szerencsés.

A Blikk még úgy tudta, hogy négy sportolónkat érintheti a szigorítás, Úgy értesültek, hogy van olyan, aki eddig az életkora miatt nem kaphatta meg az oltást, s olyan is, aki már az időeltolódás mielőbbi leküzdése miatt a térségben edzőtáborozik.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!