Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

Mostmár biztos, hogy nem lesz Mártélyi Kavalkád

A jogszabályi környezet miatt Dr. Putz Anita mártélyi polgármester már májusban közölte, hogy elmarad a rendezvény. A hódmezővásárhelyi önkormányzat 8,2 millió forintot biztosított volna nekik, de az erről szóló határozatot a közgyűlés ma vonta vissza.

Vásárhelyiek is nagy számban vettek részt 15-20 évvel ezelőtt az évenként megrendezett kavalkádon. Ezt szerették volna visszahozni, a véleményező ülés támogatásával 8,2 millió forintot biztosítottunk rá. Azonban mégsem lesz, a mártélyi önkormányzat döntött így, a járványügyi szabályok mellett csak védettségi igazolvánnyal lenne látogatható és az ellenőrzését nem tudják biztosítani – fejtette ki Márki-Zay Péter polgármester a csütörtöki ülésen. Szerinte elképzelhető, hogy a kormány feloldja augusztusig a korlátozást, de végül visszavonták a támogatást.

Dr. Putz Anita májusban azt írta: mivel a kártyával nem rendelkező üdülőtulajdonosok, horgászok-vadászok, természetjárók szabad bejutását nem akadályozhatják a fesztivál területén, a látogatók száma a megkülönböztetés miatt egyébként is korlátozott lenne, így a komoly anyagi vonzattal járó szervezést leállították.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!