Így áll jelenleg a Kovács-Küry felújítása

Felénél jár a Kovács Küry időskorúak otthonának energetikai felújítása. Egyes részeket már birtokban is vettek az intézmény lakói, jelenleg a nyílászárók cseréjén és a homlokzat szigetelésén dolgoznak a kivitelezők. A dráguló építőanyagok a beruházást végző céget is nehéz helyzetbe hozták, az ablakok ára az elmúlt hónapokban háromszor emelkedett, a beszállítókra pedig van, hogy 8 hetet kell várniuk.

Kiss Zoltán a Kovács Küry időskorúak otthonát érintő energetikai beruházás építésvezetője arról beszélt, hogy a 700 milliós projekt várhatóan szeptember közepére készül el, jelenleg 50%-nál állnak munkálatok. Az intézmény udvarán márciusban halmokban állt az építőanyag, jól döntött a vállalkozó, hogy korán beszerzett mindent, hiszen a rendeléseket hosszú késésekkel és esetenként 40%-al drágábban szállítják a cégek, mint tavasszal.

Az építőanyagoknak borzalmasan megy fel az ára és nagyon nehéz őket beszereznünk. Vannak olyan építőanyagok, amelyekre 6-8 hetet kell várni. Ezzel van problémánk rendesen, mint mindenkinek aki az építőiparban dolgozik és tavalyi árakkal vállalt idei munkákat

– mondta Kiss Zoltán.

Az energetikai felújításnál használt új, üvegablakok ára az elmúlt hónapokban háromszor emelkedett, de drágult a műanyag és a szigetelőanyag is. A 20, felújításban résztvevő munkásnak azonban könnyebb dolga van, mint az elmúlt időszakban, a járványügyi korlátozások már kevésbé lassítják a kivitelezést.

Nem egyszerű még mindig, de már nagyon sokkal jobb mint eddig, árulta el Kiss. Akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, azok bemehetnek az intézmény területére.

A homlokzatok szigetelése és a nyílászárók cseréje után az intézmény új, hőközpontjának kialakításával folytatódik majd a Kovács Küry felújítása, a vállalkozó bizakodó, úgy látja tudják tartani a határidőt és kész lesznek szeptemberre a kivitelezéssel.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!