3 hónapos felfüggesztés: elutasították Jovány Gyula keresetét a Szegedi Törvényszéken

1 457

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a Szegedi Törvényszék elutasította Jovány Gyula vállalkozó keresetét, amellyel a tevékenységét 3 hónapra, még ez év márciusi felfüggesztő kormányhivatali határozatot támadta meg.

Ahogy közleményükben írják, a bíróság rögzítette: a kormányhivatal ellenőrzésekor a Jovány Busz járművei személyszállítási engedéllyel nem rendelkeztek. Ugyanakkor megállapította, hogy közforgalmú személyszállításra vonatkozó engedély azért szükséges, mert az autóbusszal több személyt szállítanak, az emberek életének, egészségének védelme érdekében pedig a járműveknek minden szigorú műszaki követelménynek, előírásnak meg kell, hogy feleljenek. Ez hiányzott a Jovány Busz Kft. esetében. A bíróság azt is kimondta: a kormányhivatal az irányadó jogszabályok értelmében mind a bírság összegét, mind a felfüggesztés időtartamát a legalacsonyabb mértékben határozta meg.

A Törvényszék megállapítása szerint a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal az irányadó anyagi jogi- és eljárásjogi jogszabályoknak megfelelően döntött határozatában a közigazgatási bírság kiszabásáról és a tevékenységi engedély 3 hónapra történő felfüggesztéséről, áll a Kormányhivatal közleményében.

- Hirdetés -

Jovány Gyula a Vásárhelyi Médiacentrumnak annyit mondott, nem lepte meg a Szegedi Törvényszék döntése sem őt, sem jogi képviselőjét.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!