Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Indul a görögdinnye szezon: Pap Robiéknál van minden, mi szem-szájnak ingere

Harmincöt éve termeszt dinnyét Pap Róbert és családja. A sárgadinnye már egy hete a piacon van, a görögdinnyét pedig most vasárnap szedik le. A dinnyével sok munka van addig, míg a vevő asztalára kerül. A finom gyümölcs kilója lehet, hogy idén olcsóbb lesz, mint tavaly, és a meleg miatt előfordulhat, hogy gyorsabban le fog érni a termés.

Lassan már leszedésre várnak a görögdinnyék Pap Róberték dinnyeföldjén. Akkor lesz érett a belsejük, ha a nap megfakítja rajtuk a zöld színt. Náluk nem igazán lehet olyan dinnyével találkozni, ami éretlen, mert válogatva szedik le őket. Még egy hónapig kapható a sárgadinnye, jelenleg a hagyományos Turkestáni, de később jönnek a különböző fajták.

„ Ízben, és állagban is van különbség, a Turkestánit leginkább az idősek viszik, az a régi puha húsú sárgadinnye, a sárga belsejű ananászos aromájú, a zöld belsejű is keményebb húsú, más mindegyiknek az ízvilága”

-mesél a dinnyefajtákról Pap Robi,

Nem volt könnyű év a dinnyetermesztőknek sem a 2021. Most a hideg tavasszal küzdöttek, így szinte egyszerre értek be a dinnyék, a nyári berobbant meleg miatt, pedig lehet, hogy hamarabb le fognak érni a gyümölcsök, Eső sem igazán volt, ami szintén nehezíti azt, hogy jól sikerüljön az idei termés. Görögdinnyéből sem egyfajtát árulnak majd:

„ Mi tíz féle görögdinnyét termelünk. Van hagyományos piros húsú, ez a legtöbb. Vannak más félék is, de leginkább azért, mert mindegyiknek más az érési ideje, és így tudjuk megoldani.”

-teszi hozzá az őstermelő.

Ha minden jól megy, és lesz eső, akkor egészen augusztus közepéig élvezhetjük a finom dinnye ízét. Pap Róbert számos különleges dinnyével lepte már meg a gyümölcs rajongóit, tavaly előtt kockát, tavaly pedig dobókocka (borítóképünkön) dinnyét is termesztett, utóbbit a világon elsőként.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!