Közel kétszáz hallgatót díjaztak a jubileumi Talent Díjátadón

Minden eddiginél többen jelentkeztek idén az SZTE Junior Akadémia által koordinált tavaszi ösztöndíjakra. 2021-ben a pályázók mellett a díjazottak száma is jelentősen nőtt: a közel ötszáz pályázó közül mintegy kétszázan kaptak díjat az online Talent Díjátadón. A Talent ösztöndíj és Kiválósági Lista, valamint a Vállalati ösztöndíjak mellett ismét szükség volt az Áthidaló ösztöndíj meghirdetésére, amelynek célja a járvány miatt nehéz helyzetbe került hallgatók megsegítése.

A Talent Díjátadó a tanév egyik legnagyobb ösztöndíjátadója a Szegedi Tudományegyetemen. A Szegedi Tehetséggondozó Tanács 15. évfordulója alkalmából idén még többen részesülhettek támogatásban: 3 Év Tehetsége díjat, 17 arany, 29 ezüst és 61 bronz fokozatú Talent ösztöndíjat ítéltek oda a hallgatóknak, emellett az Év Sportolója és az Év Művészei címet is kihirdették. Utóbbiból idén először amatőr és profi (azaz művészeti képzésben részt vevő) kategóriában is pályázhattak a diákok.

„Az előző évhez képest idén két és félszer többen, közel ötszázan adták be pályázatukat a meghirdetett ösztöndíjakra. Ez fontos visszajelzés számunkra, mert azt mutatja, hogy a felhívásunk célba ért, és sokan érzik úgy, hogy eredményeikkel érdemes pályázni. A jelentkezők közül mintegy kétszázan nyerték el valamelyik ösztöndíjunkat” – mondta el dr. Badó Attila professzor, az SZTE Junior Akadémia és a Szegedi Tehetséggondozó Tanács elnöke. Hozzátette: külön öröm, hogy az idén 15 éves Tanács a tavalyinál is több hallgató díjazását szavazhatta meg.

A Tanács tehetséggondozó munkáját ebben az évben is a Pro Talentis Universitatis Alapítvány, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a tehetséggondozás iránt elkötelezett vállalatok támogatták. A szervezőfeladatokat az SZTE Junior Akadémia látta el.

A járvány ellenére több vállalat is támogatást nyújtott. Többek között a Bánffi&Bánffi Kft., az EPAM Systems Kft., a Givaudan Hungary Kft., a NICS Zrt., a Pick Zrt., a Printker Office Land Zrt., és a TE-DI Trade Kft. biztosított vállalati ösztöndíjakat a Pro Talentis Universitatis Alapítvánnyal együttműködve. Emellett az Altajisztika alap- és mesterképzésben részt vevők ismét pályázhattak az Altajisztika Tanszék és az alapítvány közös ösztöndíjára.

„A járvány miatt idén is kénytelenek voltunk meghirdetni az Áthidaló ösztöndíjat, amellyel a nehéz helyzetbe került hallgatókat tudjuk támogatni, hogy továbbra is folytathassák tanulmányaikat. Bízunk benne, hogy jövőre már nem lesz szükség erre a segítségre” – zárta szavait dr. Badó Attila.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!