Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

2 hibátlan és 1 majdnem hibátlan fizika érettségi idén a Bethlenben

Országos szinten is kimagasló eredményt ért el az idei emeltszintű fizika érettségin 3 hódmezővásárhelyi diák. A Bethlen Gábor Református Gimnázium tanulóit nem ingatta meg az online oktatás sem, Berecz János felkészítése után ketten is hibátlan, 100%-os tesztet írtak, osztálytársuk sem sokkal maradt tőlük, hiszen 98 pontot ért el. A megye 6 legjobb emelt szintű fizika érettségijéből 3-at a Bethlenben írták.

Az elmúlt évtizedek legkimagaslóbb eredményét érték el a Bethlen Gábor Református Gimnázium fizika szakosai. A megye 6 legjobb dolgozatából 3-at Berecz János tanítványai írták, két tanuló hibátlan, 100%-os emelt szintű érettségit tett a sokaknak félelmetes reál tárgyból, egy harmadik tanuló pedig 98%-al zárta a vizsgát. Kockás József a teremből kilépve rossznak érezte dolgozatát, így nagyon meglepte, hogy egyetlen hibát sem vétett.

Először nem akartam elhinni az eredményt. Én stresszben az utolsó 10 perecben még fontos információkat írtam le. Úgyhogy ez hatalmas meglepetés volt nekem is meg a családnak is, mondta.

Karsai Endrén sem tudott kifogni az idei emeltszintű fizika érettségi. 100%-os eredménye mögött a tárgyi tudásán túl fontosnak tartotta, hogy tanárával közösen már két éve céltudatosan készültek a megmérettetésre. A Vásárhelyi TV-nek elmondta, bármennyire is jó valaki fizikából, egy 95% fölötti érettségit nem lehet megírni, ha nem figyel oda az apróságokra. Nem elég a fizika tudás, kell egy sémát követni, ami meg szokott jelenni a fizika érettségiken.

Berecz János, fizikatanár számára nagy élmény volt ilyen motivált és tehetséges diákokkal együtt dolgozni. Legutóbb 15 éve fordult elő, hogy egy tanítványa hibátlan emelt szintű érettségit írt, idén pedig gyorsan 3 főre bővült a névsor. A pedagógus gyorsan eloszlatta azt a tévhitet, miszerint az idei érettségi könnyebb lett volna a szokásosnál, a megyei átlag 71% körül alakult. Egész komoly OKTV győztesek is el tudnak csúszni egy kis banánhéjon. Persze ha 100-ból 98-96-ot ér el az is remek eredmény. Egy ilyen eredmény is ritka még országszerte is. De egy-egy hibát a tanárok is szoktak véteni- árulta el Berecz János.

A pedagógus nem saját sikerének tekinti azt, hogy diákjai ilyen kimagasló eredményt értek el az érettségin. A fiatalok azonban más állásponton vannak, úgy látják Berecz Jánosnak komoly érdemei vannak ebben.

Tóth Ábel szerint elég nagy szerepe van a tanár úrnak. Nagyon sokat segített, ahogy mondta, főleg 9-10-ben, mikor még nem olyan céltudatos az ember. Ezekben az években nagyon sokat számít egy ilyen tanár, aki motiválta őket.

A kimagasló teljesítményt nyújtó gimnazisták távlati céljai különböznek. Építészmérnök, csillagász és fogorvos szeretne lenni a három diák, erre minden esélyük megvan, hiszen a felvi.hu kalkulátora szerint több mint 100 ponttal szárnyalják túl az elmúlt évi felvételi ponthatárokat.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!