Változatlan, mégis megújult mászófala lesz a héten Vásárhelynek

324

Megértek a cserére a fogásai és még festeni is kell azt a kültéri mászófalat, amelyet még 2016-ban a Sziriusz téri játszótérrel együtt alakítottak ki. Felújítását a nem rendeltetésszerű használat indokolta, a munkálatokat azonban a nagy forróság miatt most nem egyszerű elvégezni, mert szinte csak az éjszakai órák alkalmasak rá. A falat a javítások után, július 3-án, ünnepséggel egybekötött versenyen vehetik majd újra birtokba a fiatalok.

Egyre népszerűbb a falmászás Hódmezővásárhelyen, amelyet bent, az Alföldi Szabadidő Egyesület székházában és kint, a Sziriusz téren is lehet gyakorolni. Bár itt egy rövid ideig biztosan nem lehet űzni ezt a szabadidős tevékenységet, mert a speciális fogások nagy része annyira megrongálódott, hogy szükségessé vált felújítása.

Bereczky Bence közösségfejlesztő elmondta, hogy a fogásokat le kell sajnos szerelni, mert a nem rendeltetésszerű használta következtében erőteljesen amortizálódtak. Leszedik az összes fogást, itt a Serház téren átmossák őket. A falat is újra kell festeni, egyrészt meg már megkopott, másrészt mert a fiatalok úgy gondolták, hogy ez a legjobb felület arra, hogy üzengessenek egymásnak. Ezért egy speciális UV és nagy kopásállóságú festékkel kell bekenni. Utána helyezik csak vissza az összes fogást.

A speciális fogások egy részét már el is távolították a 2016-ban kialakított mászófalról, a javításai munkálatokat nagyban nehezíti a mostani forróság.

Bereczky Bence azt is elmondta, mivel este 10 órakor 28 fok van és reggel 7 órakor is ugyanennyi, ezért valószínűleg a festésre éjszaka kerül sor. Furcsa látvány fogadhatja az ott lakókat, mert fejlámpával festik majd a falat. Remélhetőleg úgy szárad majd meg,, tette hozzá, hogy a későbbiekben tartós lesz a felülete.

A fogásokat úgy helyezik vissza, hogy egy új pálya jöjjön létre, amelyet az érdeklődők a július 3-ai, nagyszabású újraavatási ünnepséggel egybekötött versenyen próbálhatnak majd ki. A felújításra az anyagi forrást a Helyi identitás és kohézió erősítése Hódmezővásárhelyen című pályázat biztosítja.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!