Márki-Zay Makón: nem mindenkihez jutnak el a valós hírek

521

Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje, a Csongrád-Csanád megyei négyes választókörzet országgyűlési képviselőjelöltje a makói piac főbejáratánál várta az embereket kötetlen beszélgetésre vasárnap reggel.

Márki-Zay a Hódpressnek elmondta: fél 8-kor érkezett a makói piacra, ahol nagyon sokan voltak. Az összegyűlt tömegnek röviden ismertette, hogy nem csak itt, helyben képviselőjelölt, hanem miniszterelnök-jelölt is. Hogy a jövő évi választáson ténylegesen elindul-e, az az előválasztás eredményétől függ.

Kifejtette, a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatja a hat párt szövetségét, segítik az összefogást és kezdeményezték a 106 előválasztást. Szeretnék még elérni, hogy a képviselőjelöltek menjenek ki az emberek közé, juttassák el az igazságot mindenkihez, ennek része a Nyomtass te is c. kiadvány osztogatása.

- Hirdetés -

Fotó: Bottyán Róbert

Úgy látja, sokat kell beszélgetni az emberekkel, fel kell világosítani őket. Akivel beszélgetett, annak elmondta, hogy Magyarország valójában a legrosszabbul teljesített a járvány elleni védekezésben. A jelölt szerint azt sem sokan tudják, hogy a melegellenes pedofil-törvény megszavazása mellett a győri fideszes képviselő egykori titkára pedofil képeket készített és hogyan menekítették haza Kaleta Gábor nagykövetet. A kormány által betelepített migránsok ellen is kampány folyik, a kommunisták ellen is, miközben az ügynökakták megismerését a Fidesz-frakció szavazza le és Soros ellen is kampány folyik, aki a Fidesz 1989-es indulását segítette. A kormány a 79%-os hatékonyságú kínai vakcinát választotta a nyugati 95%-osok helyett és egy stróman céget beiktatva 25 milliárd forinttal többe került a beszerzése. Ezeket a híreket az ellenzék nem kellően juttatja el az emberekhez – fogalmazott Márki-Zay Péter.

Kérdésünkre elmondta: bár hétvége van, de tegnap is foglalkozott Hódmezővásárhely ügyeivel, a kampányolást szabadidejében végzi. Úgy látja, a megye körzetei közül ez a legkormánypártibb: szerinte itt nem elég az összefogás, meg kell mutatni, ,,hogy úgy, mint Hódmezővásárhelyen, itt is ugyanúgy a tisztességes fideszes szavazókat megvédjük, de a tolvajokat pártállástól függetlenül üldözni fogjuk.”

A jelenlegi információk szerint az őszi ellenzéki előválasztáson Mucsi Tamás és Márki-Zay Péter indul képviselő-jelöltként a körzetben. A győztes kormánypárti ellenfele vélhetően Lázár János lesz a jövő évi országgyűlési választáson. Az ellenzéki előválasztás szeptember 18–26. között lesz.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!