Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Több mint negyvenen vettek részt a szűrésen

A Dobó-Bibó-Janáky utcai játszótér mellett egy Területi Operatív Programos pályázat keretében 9-15 óráig egészségügyi szűréssel egybekötött családi napot tartottak szombaton.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a szűrésen részt vevő több, mint 40 lakos 2 ezer forintos élelmiszer-utalványban is részesült. Miközben a szülőket szűrték, a gyerekek kézműves foglalkozásokon vehettek részt, illetve péksüteménnyel és gyümölcslével kínálták őket a városháza jelenlévő munkatársai.

Fotó: A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata

A rendezvény elején Márki-Zay Péter polgármester elmondta: a felzárkóztatás kiemelten fontos itt, ahol a cigány kisebbség aránya mintegy 35 % körüli. Ezért nagyon sok olyan programjuk van, amely ezt a területet célozza meg: ezek között munkahelyteremtéssel, területrendezéssel és épületek felújításával foglalkozó programok egyaránt vannak.

Pócza Edit egészségügyi szakértő a mai szűrésekkel kapcsolatban a megelőzés szerepét hangsúlyozta, ami nagyon fontos lehet a későbbi komolyabb betegségek elkerülésében. Kiemelte: nem csak a testi, hanem a lelki egészség is fontos, ezért a programban mentálhigiénés szakemberek, szociális munkások, pszichológusok is részt vesznek.

A vizsgálatok elvégzése után minden résztvevő egyéni egészségügyi tervet kapott és fél év múlva kontrollvizsgálatot tartanak számukra.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!