Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Egészségügyi szűrések a Dobó-Bibó-Janáky utcai családi napon

A szűréseket a 18 év felettieknek végzik, de a prevenciós tájékoztatás a fiatalabbakat is érintheti, nekik is szól. Erről tájékoztatták az összegyűlteket a Dobó-Bibó-Janáky utcai családi napon.

A dohányzás vagy az alkoholfogyasztás kapcsán rendkívül sok ártalmas dologgal kerülünk szembe, mondta a napon Pócza Edit, az ELZA (Egészségügyi Prevenciós Szolgáltatások) szakmai vezetője. Ezek megelőzéséért a mindennapokban nem fordítunk túl sok figyelmet. Pedig ezekre félévente szükség lenne.

Az egyik nagy kedvenc a véroxigén-szint mérés, hasznos és szeretik is az emberek, mondta Pócza Edit. De mindemellett van vérnyomás és pulzus mérés.

Ezek után személyre szabott egészségügyi tervet készítenek. De a családi napon ott vannak a mentálhigiénés szakemberek, pszichológusok, családsegítők is.

Ma 15 óráig a következő szűréseket lehet elvégeztetni: Vércukorszint -és koleszterin mérés , férfiaknál PSA (prosztata) gyors teszt, testsúly, testmagasság (testtömeg index) mérése, testzsír-százalék, vérnyomás-mérés érszűkület kockázat becslés, nőknél csontsűrűség rizikó mérés, EKG, véroxigénszint mérés.

Márki-Zay Péter polgármester azt emelte ki, hogy a szűrések és ezen felül a Petra Modellprogram képzései, felzárkóztató programjai abban segítenek, hogy a nehezebb társadalmi helyzetben élő gyerekek is eséllyel tanulhassanak szakmát, ne legyenek, akár egy ilyen napon kapnak kedvet ahhoz, hogy például orvosok legyenek. A lényeg tehát az esélyegyenlőség és a felzárkóztatás biztosítása.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!