Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Közösségi programok újraindítása, képviselői keret felhasználás – megalakult a szikáncsi részönkormányzat

Egy nappal megbízatásuk átvétele után szerdán délután megtartotta alakuló ülését a Hódmezővásárhely-Szikáncs Településrész Önkormányzata. A következő fél év legfontosabb feladatai a járvány utáni közösségi élet újraindítása a településrészen, valamint a képviselői keret hatékony felhasználásával kapcsolatos munkálatok lesznek.

Megalakult Hódmezővásárhely-Szikáncs Településrész Önkormányzata, amelynek események legfontosabb része a II. félév feladatainak megbeszélése és a képviselői keretnek a Szikáncsra jutó részéről szóló tanácskozás volt.

Benkő Zsolt, önkormányzati képviselő, a részönkormányzat vezetője a Vásárhelyi Médiacentrumnak elmondta, az eseménynek otthont adó épület, a szikáncsi iskola egykori épületének a sorsa is prioritást élvez. Egyrészt nagyon lepusztult, másrészt az utóbbi másfél év pandémiás időszaka sem tett jót az iskolának. Elmondták, fontos, hogy most, a korlátozások feloldásával az iskola ismét rendszeresen, amennyire lehet, karban legyen tartva, tisztítás, fűnyírás, egyéb munkák tekintetében. Ezen felül kiemelt szerepet kap az iskola tetőjének javítása. Ebben számítanak az önkormányzat, egész konkrétan általuk megbízott személy segítségére is.

Sok még a munka, de a szikáncsi iskola mellett a szikáncsi óvodában is szeretnének újra közösségi programokat szervezni (Kép: Vásárhelyi TV)

Benkő Zsolt beszélt a képviselői keretének felhasználásáról is. Elárulta, ezt a Petőfi utca elejének munkálataira szeretné fordítani, ugyanis az év elején belvízhelyzet alakult ki ott. Az utca azon szakaszának árokrendszerét felújítanák, betonelemekkel kibéleltetnék, hogy a belvíz ne veszélyeztethesse az ott lévő ingatlanokat. A munkálatokra, amelyeket nyáron, legkésőbb az ősz elején szeretnének elvégeztetni, befutott már az árajánlat, árulta el a körzet képviselője.

Szeretnék a szikáncsi iskola mellett az óvoda épületét is átadni a közösségi programoknak ismét. Az óvoda tekintetében Benkő Zsoltnak már jelezték szülők ez irányú igényüket, úgy, hogy segédkeznének a meszelésben és egyéb kisebb felújításokban. Benkő Zsolt itt elvi és gyakorlati támogatásáról is biztosította a kérelmező szülőket. Nagyon fontos, mondták el mindannyian, hogy újra beindulhasson a közösségi élet Szikáncson.

Pillanatkép Szikáncsról. Remélik, hamarosan újraindulhat a közösségi élet. Július 10-re bepótolt gyereknapot terveznek (Kép: Vásárhelyi TV)

Ennek lenne egyik első „előfutára” július 10-én egy bepótlásra kerülő gyermeknap Szikáncson. Benkő Zsolt elmondta, mivel sokáig bizonytalan volt, mikor és milyen mértékű lehet a nyitás, ezért idén nem volt gyermeknap május utolsó vasárnapján, ezt szeretnék most megtartani. A július 10 egy valószínűsíthető, de még csak céldátum. Fontos, tette hozzá, hogy a későbbiekben egyre több közösségi, családi, gyermekprogramot szeretnének szervezni a településrészen.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!