Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ez történt ma!

Itt olvashatja, mi történt Hódmezővásárhelyen és környékén június 23-án.

Pert nyert másodfokon a HVSZ Zrt. a vásárhelyi kórházzal szemben. Az ítélet jogerős. Alapos indok nélkül mondta fel az informatikai szerződést a vásárhelyi kórház, ezzel anyagi kárt okozott a HVSZ Zrt.-nek. A Szegedi Törvényszéken helyben hagyták az első fokon hozott, és az alperes kórház által megfellebbezett ítéletet, ennek értelmében a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ köteles megfizetni 3.172.147 forintot, plussz a késedelmi kamatot, valamint a perköltséget a vásárhelyi cég felé. 

A nagy hőségre való tekintettel arra kérnek mindenkit, hogy csak akinek halaszthatatlan elintéznivalója van a hivatalban, az menjen be ügyet intézni. Vigyázzon mindenki magára ebben a hőségben.

Információink szerint részben helyt adott a Szegedi Törvényszék Hódmezővásárhely városának abban a személyiségi jogi perben, amelyet Cseri Tamás és Benkő Zsolt, mint alperesek ellen indított. Az alperesek jogsértését megállapította a bíróság, ám sérelemdíj fizetési kötelezettséget nem állapítottak meg részükre. Az ítélet egyelőre nem jogerős, mind a felperes mind az alperesek fellebbezhetnek ellene.

Egy nappal megbízatásuk átvétele után szerdán délután megtartotta alakuló ülését a Hódmezővásárhely-Szikáncs Településrész Önkormányzata. A következő fél év legfontosabb feladatai a járvány utáni közösségi élet újraindítása a településrészen, valamint a képviselői keret hatékony felhasználásával kapcsolatos munkálatok lesznek.

Vásárhelyi civilek és az önkormányzat mintegy 190 millió forintos támogatásáról született kormányzati döntés nemrég: Új-Kishomokon közösségi ház épülhet, három olvasókört felújítanak, a Kankalin Néptánc Egyesület próbatermet kap, a stadionnál közösségi sportparkot alakítanak ki, Bagi Mátyás erőnléti edzőtermet létesíthet.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!