Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Nem és nem: a pénzhiány a kerékkötője a megyei kerékpárútfejlesztésnek

Másodszor sem zárult eredménnyel az a közbeszerzési eljárás, amit a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat írt ki egyebek mellett a Mindszent-Szegvár-Szentes és a Földeák-Makó kerékpárutak tervezésére.

Nincs az a pénz! És valóban úgy tűnik, hogy tényleg nem tudja megfinanszírozni annak a hét szakaszból álló kerékpárúthálózat-fejlesztésnek a műszaki előkészítését a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat, amit februárban jelentettek be. Ez már a második tender volt, ami sikertelenül zárult. Az első kudarc híréről áprilisban számoltunk be, akkor is a forráshiány volt a gond.

Aztán ismét nyílt, de gyorsított közbeszerzést hirdettek a következőkkel indokolva: az eredménytelen előzmény eljárás miatt, továbbá a pályázati forrásból megvalósuló beszerzés kapcsán a megvalósításra rendelkezésre álló rövid határidő miatt nincs lehetőség normál nyílt közbeszerzési eljárás lefolytatására, mivel annak megvalósítását legkésőbb 2021. december 31-ig le kell zárni.

Hogy mi fog megvalósulni az év végéig, nagy kérdés, hiszen mind a hét szakaszra vonatkozóan ismét eredménytelenné nyilvánították az eljárást, pedig szakaszonként 5-6 ajánlat is beérkezett a rövid határidőre. Mindegyik esetben az volt a magyarázat, hogy legkedvezőbb ajánlat meghaladta a rendelkezésre álló forrást.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!