Havasi Katalin szerint a gyerekek beoltásával megelőzhető lenne az újabb karantén

297

Egyelőre én semmilyen biztosítékot nem látok arra, hogy ha nagy számú oltás nem történik a nyáron, akkor megússzuk az őszt és a telet járványhullám nélkül – mondta Havasi Katalin, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában a héten.

Kifejtette, amikor az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezte a védőoltást a 12-15 éves korcsoportban is, keresték a szülők, hogy náluk mikor lehet oltani. Elárulta, a szülők nagy része követte az eseményeket, naprakész volt minden információval. Úgy tapasztalja, azok a szülők, akik saját maguk oltását fontosnak tartották, voltak azok, akik elsőként keresték a védekezés lehetőségét a gyermeknek is.

Szerinte nagyon sokban hasonlít a helyzet nálunk is az amerikaihoz, talán nálunk egy kicsit többnek érzi a bizonytalanok arányát, hiszen még nagyon kevés információhoz jutottak hozzá a szülők. Ezért a Házi Gyermekorvosok Egyesülete igyekszik minél több olyan szülői tájékoztatót készíteni, amely ezt a bizonytalanságot csökkenti.

,,A felnőttek között is jó néhányan oltásellenesek Magyarországon is, valószínűleg, hogy ők a gyermekeiket sem fogják akarni beoltatni”

– fogalmazott.

A műsorban beszélt arról is, ,,ha a nyári szünetet mindenki kihasználná arra, hogy védettséget szerezzen, akkor ősszel nem kellene a gyerekeinket karanténba zárni, nem kellene otthon tartani sem saját magunkat, sem a gyermekeinket.” – Egyelőre én semmilyen biztosítékot nem látok arra, hogy ha nagy számú oltás nem történik a nyáron, akkor megússzuk az őszt és a telet járványhullám nélkül – fűzte hozzá.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!