Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A Hódkertész nyeresége harmincszorosára nőtt tavaly

Bevétele egymilliárd forinttal, nyeresége harmincszorosára nőtt tavaly az idén alapításának tizedik évfordulóját ünneplő Hódkertész Kft.-nek. A társaság két év alatt megduplázta dolgozói létszámát.

Töretlenül fejlődik a 17 magán- és jogi személy tulajdonában álló Hódkertész Kft. A 2011-ben alapított vásárhelyi cég az elmúlt években multinacionális áruházláncok meghatározó hazai zöldségbeszállítójává nőtte ki magát. Forgalmát úgy tudta évenként egymilliárd forinttal növelni, hogy csak belföldön értékesítette megtermelt áruit. 2018-ban 3, 2019-ben 4, 2020-ban már ötmilliárd forintos bevételt ért el – derül ki a nyilvánosan elérhető, tavalyi évre vonatkozó üzleti beszámolóból. 

Míg adózás utáni eredménye tavalyelőtt 6 millió forint volt, 2020-ban ez a szám már meghaladta a 181 millió forintot. 

Az állandóan foglalkoztatott dolgozói létszámát közel megduplázta 2018 óta a cég. Akkor átlagosan 45, 2019-ben 57, tavaly 71, idén májusban már 81 munkatársa volt a Hódkertésznek az elérhető céginformációk szerint.

Kerestük a társaság ügyvezetését, hogy megkérdezzük, milyen fejlesztéseket terveznek 2022-ig, illetve arra is kíváncsiak voltunk, foglalkoztatás terén a bérmunkaerőben, vagy az alkalmazotti létszám további fejlesztésében látják a jövőt, levelünkre azonban nem kaptunk választ. 

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!