Orbán: van 3 millió oltatlan, ők potenciálisan súlyos betegek

800

A miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott szokásos, pénteki interjút.

Orbán Viktor közölte: az oltások tekintetében másfél-két hónapnyi előnyünk van az unió más országaihoz képest és az ország újranyitásában is élen járunk, de még mindig van hárommillió ember, aki nem oltatta be magát. Szerinte az a hárommillió ember, aki nem oltatta be magát jó eséllyel meg fog betegedni, aki pedig nem oltatja be magát, az potenciális súlyos beteg.

A pedofil törvénnyel kapcsolatban a miniszterelnök elmondta, hogy nem tartja a homoszexuálisokat hátrányosan megkülönböztetőnek. Emlékeztetett, hogy a jogszabály a 18 év felettiekre nem vonatkozik, a felnőtt emberek úgy élnek ahogy akarnak, de a gyerekeket védeni kell. 

Elmondása szerint a ,,liberális közgazdászok” szeretnék csökkenteni az államadósságot és tartalékot képezni. Orbán Viktor szerint viszont most kell visszaadni a gazdasági növekedés révén a befizetett adót, emelni a minimálbért.

Szerinte két nagy kérdés van az asztalon a jövő heti brüsszeli csúcson. Az egyik, hogy átvegyék-e a déliek által befogadott migránsokat és a klímavédelem költsége. Utóbbi kapcsán elmondta: ezt a környezetszennyezőknek kell ezt megfizetnie, nem a magyar családoknak. A migráció kapcsán kifejtette: rossz, mert azt jelenti, hogy az ember nem tud boldogulni ott, ahova született. Nem az a cél, hogy idehozzuk őket, hanem az, hogy minél hamarabb visszatérhessenek oda, ahonnan jöttek.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!