Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A Gregus és a Kalmár végzőseit is köszöntötték

Dr. Márki-Zay Péter polgármester és Dr. Berényi Károly alpolgármester az Alföldi ASzC Gregus Máté Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola 18 fős végzős osztályának adta át az önkormányzat ajándékait, ahogy a többi iskolában is az előző napokban: egy oklevelet a polgármester és az alpolgármesterek aláírásával, az István király intelmei című könyvet, a Paktum Iroda kiadványát, valamint egy 10 alkalmas strandbérletet – közölte a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata.

A végzős osztályból mindenki az iskolában marad, hogy az ötödik évben szakmai végzettséget szerezzen: egyik részük mezőgazdasági technikus, másik részük pedig állattenyésztési technikus lesz. A polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: nagyon szép és felelősségteljes szakmát választottak, amire Magyarországon nagy szükség van. Biztatta a fiatalokat arra is, hogy tanuljanak nyelveket, lássanak világot, de a megszerzett tudással jöjjenek haza, hogy itt találják meg boldogságukat. – Mi mindent megteszünk azért, hogy Vásárhelyen jó legyen élni a fiataloknak is – fűzte hozzá.

Fotó: A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata

A Hódmezővásárhelyi SzC Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskolában 9 végzős diák kapta meg az érettségi bizonyítványa mellé az önkormányzat útravalóit. Közülük mindannyian tovább fognak még tanulni, néhányan az iskolában maradnak, hogy autószerelővé válhassanak, a többiek máshol, a szakmájukban – a gépészet vagy az egészségügyi technika területén – képzik majd tovább magukat.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!