Ezek lesznek a Múzeumok Éjszakájának vásárhelyi programjai

361

Az éjszaka, amikor minden ÚJRA életre kel… mottóval rendezik meg országszerte június 26-án a Múzeumok Éjszakáját, amelyhez a hódmezővásárhelyi muzeális intézmények is csatlakoztak. Jövő szombaton délután 5 órától egészen este 10-ig díjtalan belépéssel és izgalmas programokkal várják az érdeklődőket a Tornyai János Múzeumba, az Alföldi Galériába és az Emlékpontba.

A Tornyai-múzeumban a közelmúltban felújított, a 20. század elején készült gramofon hangjaival indul a különleges múzeumi este, majd a Szegfű utcai udvaron a gyerekek és a felnőttek együtt próbálhatják ki régészeti jártasságukat. A közgyűjtemény termeiben az aktuális kiállításokhoz, a gyűjteményekhez kapcsolódó bemutatókon és előadásokon vehetnek részt az érdeklődők, míg az Alföldi Galériában és az Emlékpontban egy-egy tárlatvezetésen ismerhetik meg a betérők a 67. Vásárhelyi Őszi Tárlatot, illetve a sötét Rákosi-korszakot.

A 2021. évi Múzeumok Éjszakáján a belépés valamennyi hódmezővásárhelyi muzeális intézménybe díjtalan, de védettségi igazolványhoz kötött – ez alól az udvari „kincskereső” képez kivételt.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!