Ez történt ma!

49

Itt olvashatja mi történt június 16-án Hódmezővásárhelyen és környékén.

A május 19-i elnapolás után ma folytatódott a Szegedi Törvényszéken Lázár János, mint magánvádló és Márki-Zay Péter, mint vádlott közötti rágalmazási per. Egy hónapja azért napolták el a tárgyalást, mert Lázár János nem jelent meg. Ez az eljárás megszüntetését vagy éppen a vád ejtését jelentette volna a törvény szerint, ám ügyvédje jegyzőkönyvbe mondta, hogy az ő téves védői tanácsát követve nem jelent meg Lázár a tárgyaláson, amit a bírónő elfogadott kimentési okként. Ma a Szegedi Törvényszék tárgyalás megtartását és tanúk meghallgatását rendelte el, szeptember 3-ára.

A jogszabályok újra lehetővé teszik a közgyűlések megtartását. Hódmezővásárhelyen június 22-én lesz újra, személyes jelenléttel.

Az önkormányzat családi napot szervez Június 26-án a Bibó-Dobó-Janáky utcai játszótér mellett, melynek keretében ingyenes, széleskörű egészségügyi felmérést kínálnak a területen lakóknak. 

Szeptemberig a helyi járműveken kihelyezett tájékoztató anyagokkal köszönik meg a Szegeden utazóknak, hogy a közösségi közlekedést választják – közölte Nagy Sándor (Momentum) városfejlesztési alpolgármester szerdán.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!