Emléktáblát kapott Bán Sándorné Görbe Anna

299

A tegnapi sportnap alkalmából új név került fel a büszkeség-táblára. Bán Sándorné Görbe Anna mellett megemlékeztek Hatvani Józsefről, Gyürki Istvánról és Dr. Elek Andrásról is.

Bán Sándorné Görbe Anna (1950 – 2020) kézilabdázó, testnevelő tanár volt, sportolóként, pedagógusként, iskola igazgatóként, önkormányzati képviselőként, városi sportbizottság elnökeként maradandót alkotott Hódmezővásárhely sportéletében. Az ő működésének eredményeképpen épülhetett föl a város egyik legkorszerűbb, legnagyobb tornaterme 1994-ben a Klauzálban, mely számos rangos eseménynek tudott és tud helyet adni mind a mai napig. Tavalyi halála Hódmezővásárhely közösségét megrázta.

Bán Sándor, Anikó férje, könnyeivel küzdve mondott köszönetet. Nagy Zsuzsa, Hódmezővásárhely első női utánpótlás válogatott kosárlabdázója szintén szeretettel emlékezett meg Görbe Annáról és támogatásáról biztosította a családot.

Bár a nevük idén nem kerül fel a táblára, de megemlékeztek a következőkről is:

Hatvani József, 30 éves focistát tragikus hirtelenséggel győzött le a rák idén februárban. Özvegye a jarványügyi helyzet miatt nem tudott részt venni a tegnapi eseményen, ezért Márki-Zay Péter polgármester és Kiss Richárd sportreferens a Városi Sportnap díjátadó előtt találkoztak vele és adták át az emlékezés virágait, valamint egy emléklapot.

Fotó: A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata

Gyürki István a Hódmezővásárhelyi FC technikai vezetőjő volt, aki az MLSZ megyei igazgatóságának versenybizottságában is dolgozott. Gyürki István 53 évesen távozott közülünk tavaly októberben. Özvegye Berényi Károly alpolgármestertől és Olasz Anna ezüstérmes világ és Európa-bajnoktól vehettet át egy emléklapot, valamint az emlékezés virágait.

Fotó: A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata

Dr. Elek Andrásról Fejes Péter emlékezett meg, akinek gyermekkori jóbarátja volt. Elvesztése nem csak a vásárhelyi sportéletben okoz pótolhatatlan hiányt. Fejes Péter elmondta, hogy Elek András világéletében nagy küzdő volt, fel nem fogható, hogy a végső nagy küzdelmet végül mégsem tudta megnyerni. Nagy Zsuzsa is megemlékezett Elek Andrásról, támogatásáról biztosította az Elek András szívének oly kedves Kosársulit.

Fotó: A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!