Egyszeri összeget kaphatnak önfoglalkoztatók – ne maradjon le róla

168

A garantált bérminimummal megegyező összeget, 219 ezer forintot kaphatnak a veszélyhelyzeti korlátozásokkal érintett 56 főtevékenységet folytató önfoglalkoztatók, ezt Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára jelentette be még ezen a héten. A részletszabályokat is lehet tudni, érdemes tehát odafigyelni az önfoglalkoztatóknak.

Az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatalhoz benyújtott kérelem alapján vissza nem térítendő támogatást kaphat azon Önfoglalkoztató, amely tényleges főtevékenységként az önfoglalkoztatók kompenzációs támogatásáról szóló rendelet I. melléklete szerinti tevékenységet folytatja és nem jogosult a veszélyhelyzet ideje alatt egyes gazdaságvédelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szerinti ,,Ágazati bértámogatásra” és nem minősül a 485/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet szerinti kifizetőnek, tehát adókedvezményre nem jogosult és nincs munkavállalója.

Az egyszeri támogatás számítások szerint mintegy 100-120 ezer embert érint, mások mellett például fodrászokat, kozmetikusokat, előadóművészeket és autósiskolai oktatókat, idegenvezetőket.

A kérelem a veszélyhelyzet végéig nyújtható be az Önfoglalkoztató székhelye vagy telephelye szerint illetékes járási hivatalhoz, tehát városunkban a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalhoz.

A teljes listát a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat oldalán olvashatják.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!