Védettségi igazolvány nélkül, negatív teszttel jöhetnek a külföldiek az F-1-re

52

Kivételeznek a Magyar Nagydíj külföldi nézőivel is. Miközben a magyaroknak védettségi igazolvány kell, addig a versenyre érkezők külföldi nézőknek elég 72 órán belül elvégzett negatív koronavírustesztet bemutatniuk.

Negatív teszttel is jöhetnek a külföldiek három nemzetközi autóversenyre. A Rendkívüli Jogrendi Szabályozásért Felelős Akciócsoport javaslatára a kormány döntött arról, hogy három Magyarországon rendezett nemzetközi autóversenyre érkező külföldi nézők a futamokra 72 órán belül elvégzett negatív koronavírusteszttel is beléphetnek – tudatta a Miniszterelnökség közleményben csütörtökön az MTI-vel.

A Kamion Európa-bajnokságot június 12-13-án, a Forma-1-es Magyar Nagydíjat július 30. és augusztus 1. között, a FIA WTCR Túraautó Világkupa magyarországi futamait pedig augusztus 21-22-én rendezik meg.

A rendelet szerint a magyar állampolgársággal nem rendelkező, a futamra érvényes jeggyel bíró személy az általános szabályoktól eltérően Magyarországra történő belépését követő 72 órán belül nem köteles elhagyni az ország területét, illetve a rendezvények, a vendéglátóüzletek, a szálláshelyek, valamint a szabadidős helyszínek tekintetében a koronavírus ellen védett személyekre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni.

A rendezvény szervezője köteles a beléptetését megtagadni annak, aki a koronavírus elleni védettségét nem igazolja a kormányrendeletben meghatározott módon, vagy a külföldinek, aki 72 óránál nem régebbi PCR-teszttel nem igazolja, hogy koronavírus a szervezetében nem mutatható ki.

Ezen kötelezettség megszegése esetén a szervező 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható – írta a Miniszterelnökség.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!