Újabb gyakorlati képzés indult Hódmezővásárhelyen

107

A páncélos- és gépjárműtechnikai altiszti szakmai tanfolyam hallgatói június elején kezdték meg gyakorlati képzésüket az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

Az „Acélkocka” elnevezésű altisztképzési rendszer páncélos és gépjárműtechnikai altiszti tanfolyamának résztvevői, a három hétig tartó gyakorlati képzés ideje alatt megismerkednek a Magyar Honvédségnél rendszeresített és a hódmezővásárhelyi laktanyájában megtalálható harc-, illetve szállítójárművekkel, valamint azok javításában is részt vesznek – közölte a honvedelem.hu.

A foglalkozások vezetője, Szabó Sándor főhadnagy – a helyőrség egyik javító és karbantartó szakaszának parancsnoka – elmondta: az altisztjelöltek a gyakorlati képzés első hetét az újmajori táborban töltötték. Az idei „Brave Warrior 2021” gyakorlatba bekapcsolódva megismerkedtek a tábori körülmények között használt javító ponttal, megtanulták annak felépítését és megtekintették az ottani javítási feladatokat.

„A tanfolyamon résztvevők az elméleti anyagot Szentendrén már elsajátították, itt most a gyakorlati oktatás zajlik. Nagyon motiváltak, a foglalkozásvezetők irányítása mellett a napi feladatokba is bevonjuk őket”

– hangsúlyozta a főhadnagy.

A gyakorlati képzés július elején a záró vizsgákkal ér véget és az altisztjelöltek az ünnepélyes altiszti eskütételüket követően kezdik meg pályafutásukat a Magyar Honvédség alakulatainál.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!