Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Nincs elég pénze a tankerületnek, hogy őszre iskolabuszokat rendeljen

Hódmezővásárhelyre öt útvonalon szállítanák be az általános iskolás diákokat, de a szolgáltatásra kiírt közbeszerzés eredménytelenül zárult, mert a helyi tankerületi központ rendelkezésére álló anyagi fedezet összege nem elegendő a szerződés megkötéséhez.

A vásárhelyi iskolabuszok ügye miatt éles szóváltásba keveredett egy hónapja a helyi önkormányzat és a megyei kormányhivatal. Úgy tűnik, egyelőre akadályba ütközik, hogy ősztől is tudja jogszabályi kötelezettségét teljesíteni az állami iskolák fenntartója.

Ősztől öt útvonalon összesen 172 tanuló iskolába szállítását kell biztosítania a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központnak a vásárhelyi járásban. A szolgáltatás megrendelésére közbeszerzést írtak ki május 10-én, a pályázatok benyújtásának határideje május 25-e volt. A felhívás szerint a batidai területről, Erzsébetről, a Héjja telepről, Szikáncsról és Mártélyról utaztatnák be a gyerekeket tanév idején a város általános iskoláiba. Ehhez négy nagybuszra és egy minimum 20 férőhelyes kisbuszra van szükség. Az ajánlatkérő kikötötte, hogy a járművek 2012 utáni gyártmányúak legyenek, a le-és felszálláshoz két ajtóval rendelkezzenek, illetve minden utasülést el kell látni biztonsági övvel, ülésmagasítással.

A versenyeztetésre csak egyetlen ajánlat érkezett: a Békés megyei Eleken székelő Kloki-Trans Kft.-vel viszont nem született megállapodás. A nyilvános indoklásban az szerepel, hogy a tankerületi központ rendelkezésére álló anyagi fedezet összege nem elegendő a szerződés megkötéséhez az értékelés alapján legkedvezőbb ajánlatot tett ajánlattevővel.

Nemcsak Vásárhelyre, Fábiánsebestyénre sem sikerült iskolabuszokat szerződtetni a 2021/2022-es tanévre. Oda két útvonalon, Szentesről, illetve a környékbeli kistelepülésekről, így Árpádhalomról és Eperjesről kell majd szállítani a diákokat. Erre a felhívásra két ajánlat érkezett az eleki és egy pilisszentiváni cégtől, de itt sem volt szerződéskötés a már említett indoklás miatt.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!