Vásárhelyen edzőtáborozik Cseh László

180

Utolsó versenyére Hódmezővásárhelyen készül a világ és Európa-bajnok Cseh László. A magyar úszósport kiemelkedő alakja több mint 20 évnyi versenyzés után május végén döntötte el, hogy még Tokióban rajtkőre áll, de az olimpia után végleg visszavonul.

,,Egyszerűen csak megpróbálok beugrani és a lehető legjobb teljesítményemet nyújtani” – fogalmazott a Vásárhelyi Televíziónak Cseh László, aki városunkban készül ötödik olimpiájára. A magyar kiválóság hosszú hezitálás után döntött úgy, hogy Tokióban még elindul 200 méter vegyesen. Az ötkarikás játékok után pedig végleg visszavonul, és lezárja 20 éve tartó élsportolói karrierjét.

– Igazából én úgy vagyok vele, hogy az olimpia után teljesen abbahagyom az úszást. Azt gondolom, hogy ezt a sportot is csak teljes szívvel lehet csinálni. Az nem feltétlenül működik, hogy heti egy két edzéssel csak elmenni és versenyezgetni. Teljes felkészülést igényel. Vagy rendesen edzünk, vagy sehogy – fejtette ki.

A kétszeres világ és negyvenszeres Európa-bajnok úszó még egyszer megméretteti magát, látni szeretné, hogy az elmúlt időszak kemény és embert próbáló edzései mire voltak elegek. Ezek után bepótolná mindazt, amire a sport miatt nem volt ideje.

– Szeretném kicsit megtapasztalni, hogy milyen az edzés nélküli élet, ha nem azokhoz kell igazítanom a napi rutinomat. Rengeteg az otthoni teendő és a feleségemmel is sok közös programot meg kell próbálni bepótolni. Úgy érzem, nem fogok unatkozni, de meglátjuk, hogy mi lesz az, ami a hétköznapok során egy fix, állandó lesz az életemben – mesélte a VTV-nek.

A magyar klasszis hódmezővásárhelyi felkészülése kapcsán kiemelte, hogy nagyon jól érzi magát a városban, minden körülmény adott ahhoz, hogy felkészüljön a profi karrierje utolsó, nagy megmérettetésére.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!