Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Szombat óta zavartalan a városi buszközlekedés – apró jutalmat kaptak a Jovány Busz Kft. dolgozói a várostól

Megajándékozta kedden az önkormányzat a 4 napja folyamatosan működő Jovány Busz Kft-t. A hosszas procedúra után üzembe állt körjáratokon szinte mindig vannak utasok, a szolgáltatás a reggeli órákban is népszerű a vásárhelyiek körében. A dolgozók lelkiismeretes hozzáállása is segített a járatok elindításában, de a buszok vezetéséből Jovány Gyula is kiveszi a részét. A pihenőidők miatt ő is be szokott ülni a volán mögé, így sok visszajelzéssel találkozott, az a tapasztalata, hogy az utasok örülnek és támogatják a szolgáltatást.

Ajándékcsomagot kapott a Vásárhelyi önkormányzattól a Jovány Busz Kft. A szombat reggel óta újra üzembehelyezett járatok azóta folyamatosan közlekednek a városban, ezzel megoldva a vásárhelyiek közlekedését és a városba történő bejutását.

Az új menetrend szerint eddig ki nem szolgált területeket vontunk be vásárhelyi buszközlekedésbe, mint például az öreg kishomoki rész, nyilatkozta a Vásárhelyi TV-nek Márki-Zay Péter polgármester. Hozzátette, például az Öreg-, és az Új-kishomoki részen napi kettőről napi tízre bővült a járatok száma. Kincses telepen és Béketelepen pedig az eddigi 6 helyett 20 buszjárat jár majd naponta, így azok, akik felszállnak a buszokra, nagyjából 15-30 percen belül eljuthatnak a belvárosba. A szolgáltatás az első két hétben ingyenes lesz, de a 2000 Ft-os városkártyával rendelkezők a továbbiakban is igénybe tudják venni, egyéb költségek nélkül.

Én úgy vettem észre a kishomokiak a legboldogabbak, hogy kaptak egy normális buszközlekedést és tudnak utazni, osztotta meg észrevételeit Jovány Gyula. Ők például borzalmasan örülnek annak, hogy a Kökénydombi Csárdánál fordulunk meg, mondta, eddig csak a menetrend szerint közlekedő Volánbuszokra tudtak felülni.

A kishomoki buszok engedélyeztetése a Békés Megyei Kormányhivatalhoz került, így az üzemeltető szerint nem lesz gond a kivonat megszerzésével és a területen történő utasszállítással.

Az eddig elvégzett munkáért Jovány Gyula és a Jovány Busz Kft. dolgozói is ajándékcsomagot kaptak, amiben vásárhelyi csokoládé, kulcstartó, és ahogy Szabó János fogalmazott, sok-sok hála került. Rájuk is nehezedett pszichés nyomás, erről már Szabó János beszélt a Vásárhelyi TV-nek. Reményeik szerint a nagyján túl vannak, és most már a munkára tudnak koncentrálni, nem pedig, ahogy fogalmazott, a cirkuszi elemekre.

A szolgáltatás az utasoknak és a városnak egyaránt kevesebb ráfordítással jár. Egy dolgozónak évente 54 ezer Ft-tal, a városnak pedig 20 millió Ft-tal kevesebb kiadást jelent.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!