Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ez történt ma – június 9.

Íme a szerda legfontosabb hírei!

Szombat óta zavartalan a városi buszközlekedés – apró jutalmat kaptak a Jovány Busz Kft. dolgozói a várostól.

Civilek festették a virágosládákat az Andrássy út elején a tram-train kanyarban.

Egy lemondott budapesti megbeszélés pótlásaként kedden Hódmezővásárhelyre látogatott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és találkozott Márki-Zay Péterrel. Az elnök ma is jó ötletnek tartja a HIPA megfelezését.

Lezárult a közbeszerzés: 160 millió forintért vesz tüdőrák szűrésére alkalmas diagnosztikai készüléket a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ.

Folyamatosan szépül Hódmezővásárhely belvárosa. Kedden a muskátlik is felkerültek a belvárosi kandeláberekre, hamarosan teljes pompájában virágzik város. 

Három Vásárhely környéki útszakasz korszerűsítésének műszaki előkészítésére, továbbá tíz új mezőgazdasági út megtervezésére szerződött az önkormányzat a napokban. Az összesen 134,5 millió forint értékű megbízásokat négy vállalkozás végezheti el.

Felvételi meghallgatásokat tartottak az elmúlt napokban a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskolában. A fiatal zenekedvelők többféle hangszert is kipróbálhattak, a zenetanárok pedig különböző technikákkal mérték fel a jelentkezők zenei adottságait.

Bonchida után Felső-Bodrogközbe utazhattak a népzene szárnyán azok a muzsikusok, akik részt vettek a hétvégén a Vásárhelyi Népzenetanoda Vásárhelyi Néptáncért Alapítvánnyal közös mesterkurzusán a Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolájában. 

A szegedi Csillagbörtönnél éjszakázott Jakab Péter. Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc arcképét vetítette a szegedi Csillagbörtön falára a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

Újabb intézkedéseket jelentett be Orbán Viktor – az átlagjövedelem alatti keresetűek visszakapják a befizetett SZJA-t.

 A daganatos elváltozások hatékony diagnosztikáját segítő laboratóriumot alakítottak ki uniós támogatással a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) pathológiai intézetében.

13 ezer idős csak itthonról kapnak nyugdíjat, így kénytelenek havi 50 ezer forintból megélni.

Bán Sándor befejezi edzői pályafutását. Közleményben tudatta a NICS-HSÚVC, hogy a klub legeredményesebb szakvezetője visszavonul.

Utolsó versenyére Hódmezővásárhelyen készül a világ és Európa-bajnok Cseh László. A magyar úszósport kiemelkedő alakja több mint 20 évnyi versenyzés után május végén döntötte el, hogy még Tokióban rajtkőre áll, de az olimpia után végleg visszavonul.

Megszerezte második válogatottságát Kecskés Ákos. A hódmezővásárhelyi születésű labdarúgó tegnap végig a pályán volt az írek elleni felkészülési mérkőzésen.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!