Mindössze 200 hektáron irtják holnap a szúnyogokat Csongrád-Csanád megyében

199

Országszerte a vízparti területeken folytatódik a héten a szúnyoglárvák elleni védekezés – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

Az országos szúnyoggyérítési program április 22-i indulása óta mintegy tizenötezer hektáron végeztek biológiai lárvagyérítést a szakemberek. Az alkalmazott készítmény a szúnyogok lárváin kívül más rovarokra nem veszélyes, közvetlenül a vízi élőhelyeket permetezik repülőről, terepjáróra rögzített berendezésekkel, vagy háti permetezővel. A kifejlett szúnyogok ellen földi kémiai módszerrel eddig csak a Tisza-tónál kellett védekezni.

A következő napokban további biológiai kezelésekre kerül sor Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Hernád mentén, Békés megyében a Körösök térségében lévő holtágakban, a Csongrád-Csanád megyei Tisza-szakaszon.

Az OKF által közzé tett részletes beavatkozási terv szerint június 9-én a megye vízpartjai mentén mindössze 200 hektáron végeznek majd légi biológiai gyérítést. Békésben közel ezer hektáron avatkoznak be szerdán és csütörtökön.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!