Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A keret magja egyben marad a HVSC-nél

A végelszámolásnál egyetlen pontocskával maradt le a hatodik helyről a HVSC OB I/B-s férfi vízilabdacsapata a nemrég véget ért idényben. Az együttes szakvezetője összefoglalta a tapasztalatait, egyúttal beszámolt a jövőbeni kilátásokról.

– Elsősorban a vírushelyzetnek köszönhetően, mint minden csapatnak, így nekünk is egy rendkívül nehéz időszak volt. Sajnos szezon közben is veszítettünk játékosokat, ami külön megnehezítette a dolgunkat. Ennek ellenére abszolút pozitívan értékelem a mögöttünk hagyott egy évet. A csapat nagy része szép számmal látogatta az edzéseket. Többnyire fiatal játékosokkal, többségében vásárhelyiekkel mind játékban, mind egységben nagyot léptünk előre. Eljutottunk odáig, hogy többször hiányos kerettel kiállva is felnőttünk a legjobbak közelébe. Nyilván a csapat összetételéből kifolyólag picit hullámzó volt a játékunk, emiatt fordulhatott elő, hogy becsúszott néhány mérkőzés, mikor mögöttünk álló csapatok megtréfáltak minket, viszont büszkeséggel tölt el, hogy nyertünk például Egerben, döntetlent játszottunk a 4. helyezett angyalföldiek otthonában, valamint mindössze egy góllal kaptunk ki a veretlenül bajnok Nagykanizsa vendégeként, és szintén csak egy góllal a 3. helyezett Ybl ellen. Emellett többször bizonyították a fiúk, hogy tartás van bennük, többször álltunk fel 3 gólos hátrányból, de volt olyan is, hogy egy 0-5-ös kezdés után tudtuk döntetlenre menteni a találkozót. Azt gondolom, az út melyen vagyunk jó, és bízom benne, hogy a következő szezonban már nem csak nagyon szoros mérkőzéseket tudunk játszani a dobogósokkal, mint idén, hanem idővel pontot, pontokat is tudunk elcsípni tőlük – értékelte közösségi oldalán a HVSC 2020/21-es szereplését a csapat vezetőedzője. Szabó Tamást lapunk a közeljövőről is kérdezte.

– Hogy tervezed a nyári felkészülést?  

– Június 11-ig játékos, levezető edzések vannak, utána pihenőt kapnak a játékosaim, terveim szerint július 21-én kezdjük a felkészülést a következő szezonra. Az első csonka héten laza ráhangolódást tervezek, napi egy alkalommal, az azt követő héttől augusztus végéig pedig heti 8 vízi edzést tervezek minimum heti 3 szárazföldivel.

– Látsz-e előre lépésre lehetőséget?

– Ezt most nagyon nehéz megmondani, mivel nem ismerjük még az ellenfelek kereteit, illetve még teljes mértékben a sajátunkat sem. Amit mindenképpen szeretnék, hogy játékban folyamatos legyen a fejlődésünk, hogy ez helyezésben mire lesz elég, az sokismeretlenes még. Különösen azért, mert a következő szezonban 12 helyett 14 csapatos lesz a bajnokság köszönhetően annak, hogy lecsökkentették az élvonal létszámát kettő csapattal. Azt gondolom, ebből az következik, hogy a bajnokság még erősebb lesz.

– Milyen változások várhatók a keretben?

– Még sok a kérdés a keretet illetően, ami biztosnak tűnik, hogy Badó Ádám tanulmányai miatt visszamegy Amerikába, illetve visszatér Szegedről a mindössze 18 esztendős vásárhelyi születésű Szporny Armand. De mint említettem, még sok a kérdőjel a keretet illetően, ez ügyben később tudok pontos infóval szolgálni, de biztató, hogy ami a fő célunk, hogy a keret magja egyben maradjon, úgy néz ki, megvalósulni látszik!

– Az utánpótlásból kik épülhetnek be a felnőtt csapatba, hogy hosszabb távon erősítést jelentsenek?

– Már ebben a szezonban is a keret tagja volt szinte minden mérkőzésen a 2004-es születésű Kudella Máté, az ő esetében biztos vagyok benne, hogy hónapról hónapra egyre fontosabb tagja tud lenni a csapatnak. A szezon második felében néhány mérkőzésen szerepeltettem a szintén 2004-es Ladócki Ádámot, aki szintén nem vallott szégyent, valamint a 2003-as születésű kapus Pap Roland is bemutatkozott az OB1/B-s csapatban. Emellett nagyon szépen jönnek fel a fiatalok, és biztos vagyok benne, hogy többen is képesek lesznek akár rövid időn belül is felnőni a feladathoz!

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!