Új székházba költözött a Máté Taekwondo és Hapkido Egyesület

242

Speciális talajborítású és elektronikus pontozórendszer beépítésével kialakított teremben edzhetnek mostantól a küzdősportok szerelmesei, ugyanis a több mint 40 éves múlttal büszkélkedő Máté Taekwondo és Hapkido Egyesület új székházba költözött Hódmezővásárhelyen. A Teleki és a Könyves utcák sarkáról nyíló komplexum második emeletén az egészen fiataloktól a felnőttekig, a legkorszerűbb körülmények között lehet elsajátítani a formagyakorlatokat és az egyéb fogásokat.

Nagy vállalkozásba vágta a fejszéjét a Máté Taekwondo és Hapkido Egyesület, az elmúlt hónapokban a Teleki utcai, egykori Hódiköt épületében önálló székházat hozott létre, amelyet a sportolók már birtokba is vehettek.

– Muszáj volt tovább lépnünk, ezért hoztunk egy döntést, megkerestük azt a helyet, ahol tudunk egy központot kialakítani, hiszen egyesületünk több mint 401 éves múltra tekint vissza Hódmezővásárhelyen, ezért megérdemelte, hogy színvonalas, kulturált edzőtermet kapjon – fogalmazott a Vásárhelyi Televíziónak Máté Gergő vezetőedző.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Itt 260 négyzetméter áll a sportolók rendelkezésére, az alapterület nagy részét az edzőterem teszi ki, a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel és a fogadótérrel. Mindent úgy alakítottak ki benne, hogy a berendezés is megfeleljen a sport mai kihívásainak. Elsődleges szempont a biztonságos talaj kiépítése volt. – Önkormányzati pályázaton nyertünk 1 millió forintot, amiből sikerült egy részét leburkolnunk ezzel a pásttal, a másik részét saját forrásból fedeztük. Illetve az előző, szintén önkormányzati pályázatból egy elektronikus pontozórendszert is tudtunk vásárolni – fűzte hozzá Máté Gergő.

A nemzetközi versenyeken is ezt a rendszert használják, ezért érdemes a vásárhelyi sportolóknak is megtapasztalniuk például a lábfejvédőbe épített érzékelő működését, amely számolja a találatokat, mert a későbbiekben ebből sokat profitálhatnak.

A vásárhelyi taekwandosok a pandémia alatt sem pihentek, az online megmérettetések előtt, vagy után aktív szerepet vállaltak az új székház csinosításában is. – Szerintem a munkamorálunk sokkal jobb lett. hiszen ez egy saját terem, bár magunknak edzünk, de jobban összekovácsol minket. Főleg, hogy emlékszünk rá, hogy együtt csináltuk meg a termet – mesélte László Alexa, az egyesület sportolója.

Az új teremben hétfőtől péntekig egymásnak adják a kilincset a taekwandosok, a hapkidosok az önvédelmi fogásokat elsajátító felnőttek, vagy a taki tornát végző óvodások. Időközben a közkedvelt kardiós tréningeknek is az online tér helyett ez a székház ad otthont.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!