Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Negyedosztály

Egy ekkora és ilyen városnak minimum a harmadosztályban a helye – írták a vásárhelyi Blue Front szurkolói csoport közösségi oldalán a vasárnapi, mindent eldöntő NB III-as labdarúgó záróforduló előtt. Végül győzött a HFC, de visszaesett a megyei első osztályba.

A városi stadionban készült képek alapján még mindig sokak szívügye a foci – jó volt látni, mennyien támogatták a gárdát, amit három szakvezető irányított ebben a járvány sújtotta idényben. Közülük is az utolsó, Bacsa Zsolt, akinek tegnap járt le a megbízatása, a találkozót követően úgy fogalmazott: „tudtuk, hogy nem a saját kezünkben van a sorsunk, de bíztunk benne, hogy bennmaradunk, nem így történt. Ez sajnos nem az elmúlt két meccsen dőlt el.”

Ha a tabellán közvetlen előttünk, bennmaradást érő helyen végző vetélytársak pontjait nézzük, akkor sajnos ki kell mondani, az utolsó két mérkőzésen is múlt az NB III, hiszen ha két ponttal többet szerez a HFC, maradhat a harmadosztályban. Vagyis ha döntetlen helyett nyer Dabason, nincs miről beszélni. De akkor sem lett volna, ha a sereghajtó, az egész bajnokságban mindössze három meccsen diadalmaskodó  Majosi SE-t legyőzik a vásárhelyiek, az ottani vereség ugyanis – most már világos – felért egy tarkólövéssel.  Ha a statisztikát nézzük, szinte arcon csap, hogy leginkább a kapott gólok számában különböztünk az NB III-as tagságért küzdő, közvetlen ellenfeleinktől. Náluk ötvenegynéhányszor zörgött a háló, a vásárhelyieknél hetvenkétszer. Labdajátékoknál azt szokták emlegetni, a védekezés csak akarat kérdése, ott nem a tudás, csak az alázat és a küzdelem számít. Hat olyan bajnokit játszott a HFC, ahol négynél több gólt kapott, és ugyancsak hatot, ahol hármat számoltak rá. 

A május csak pénzügyi téren hozott sikert: a klubelnök bejelentette, a közelgő határidőig sikerült feltölteni a TAO keretet. Ez a következő szezonban 73 millió forintot jelent, ennyit fordíthat az egyesület utánpótlás-nevelésre, bérezésre. Ez az adóforintokból begyűjthető összeg 23 millióval több, mint a 2020/21-es idényben volt. 

Valami elindult felfelé, valami nem. Amíg minden jóra nem fordul, csak azzal vigasztalódhat a helyi sportért rajongó közönség, nem Hódmezővásárhely az egyetlen megyei jogú város, amelyiknek nincs semmilyen első osztályú csapata. Salgótarján és Nagykanizsa sorstársak. Bár a kanizsaiakat egyetlen párharc választja el a vízilabda élvonaltól. 

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!