Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Információs táblákat kapnak a védett épületek

A kezdeményezéssel a hódmezővásárhelyi építészeti értékek megőrzését és azok megismertetését tűzte ki célul a város vezetése.

A kezdeményezés az építészeti értékek megőrzésére és megismertetetésére helyezi a hangsúlyt. Ezzel a városunkba látogató turisták és a helyiek is jobban megismerhetik a város ékességeit, sőt egy interaktív weboldal segítségével saját élményeket is megoszthatnak majd egymással a használók.

Barák Anita, a Városfejlesztési csoport irodavezetője a Vásárhelyi Televíziónak elmondta: az épületeken felhelyezésre kerülő táblák egy rövid információt tartalmaznak az ingatlanokról, de egy QR-kódot is tartalmaz ez a tábla, ami egy weboldalra, egy webes felületre irányítja az érdeklődőket és itt plusz további információkat is tudhatunk meg az ingatlannal kapcsolatban.

A használathoz egy QR-kód olvasóra és okostelefonra van szükség. A 300 legyártott és leszállított táblát a következő hónapokban helyezik ki. Jelenleg több mint 200 helyi védett épület van nyilvántartva, – bővítésük folyamatban van – ezekre kerülnek majd fel a tájékoztatók.

– Az épület építészeti értékével kapcsolatban tartalmaz információkat, illetve ez a webes felület egy túraútvonalra is tesz majd javaslatot, ahol pl. a város híres téglaépületeit bejárhatják a turisták vagy az ipari értékeket is megismerhetik egy túraútvonalon keresztül – fogalmazott az irodavezető.

Barák Anita hozzátette, hogy a tulajdonosok megbecsülése is egy fontos szempont, hiszen ők azok, akik ezeket az építészeti értékeket megőrzik és fenntartják a város számára.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!