Vásárhely határában is szólhat a szentesi Karc FM

369

Egyetlen cég indult a szentesi 104,3 MHz-re vonatkozó frekvenciapályázaton, a kormánypárti médiabirodalomhoz tartozó Karc FM Média Kft. 

Körbebástyázhatja Hódmezővásárhelyt a Gajdics Ottó és Bayer Zsolt nevével fémjelzett Karc FM rádió. A Budapesten és 19 vidéki város környékén hallgatható, a KESMA-hoz tartozó médiaszolgáltató teljes egészében beveheti az Alföldet, Szeged és Kecskemét után ugyanis Szentes és Békéscsaba vételkörzetében is frekvenciához juthat a közeljövőben. 

A Média1.hu számolt be arról, hogy  a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a héten elvégezte a Szentes 104,3 MHz, a Keszthely 92,2 MHz, a Békéscsaba 91,8 MHz és az Eger 99,1 MHz helyi médiaszolgáltatási lehetőségek közösségi jellegű használatára kiírt pályázati felhívásaira beérkezett ajánlatok alaki vizsgálatát: előbbi kettőnél hiánypótlásra szólította fel, míg utóbbi kettőnél pályázati nyilvántartásba vette az egyedüli pályázó Karc FM Média Kft.-t. A Médiatanács jegyzőkönyvét ezúttal sem hozták nyilvánosságra, azt csak későbbre ígérik, a fenti döntésekről egy médiahatósági sajtóközleményből értesült a szakportál.

A pályázati anyag szerint a szentesi 104,3 MHz-es frekvencia becsült elvi ellátottsága 8-19 kilométeres vételkörzetben 63 ezer fő. A 24 órás műsorsugárzásról szóló felhívásban azt is rögzítették, a majdani nyertes legfeljebb 10 évre szóló médiaszolgáltatási jogosultságot kap, és évente nettó 1 millió 765 ezer forint frekvenciadíjat kell fizetnie

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!