Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Valóban mintegy 100 millióval csökkent a vásárhelyi Strandfürdő és Sportuszoda vesztesége

A tegnapi véleményező ülésen elfogadták a Hódfürdő Kft. tavalyi beszámolóját. A társaság vesztesége 375 millió forint, amely veszteség mértéke csökkenő tendenciát mutat. A társasággal kapcsolatban tőkepótlásra van szükség, a tulajdonosi részesedés arányában

Arról még januárban beszélt Katona Zsolt a Hódpressnek, hogy a cég vesztesége 2019-ben összesen mintegy 464 millió forint volt, 2020-ban ez mintegy 100 millió forinttal lesz kevesebb, mindezt úgy, hogy a járvány miatt jelentős, mintegy 70 milliós bevétel kieséssel kellett számolni. A veszteség végül 375 millió forint lett.

Dr. Nagy Péter a véleményező ülésen elmondta, hogy az önkormányzat részéről is tulajdonosi részarányban tőkepótlásra lesz szükség, 184 millió 76 ezer forint értékben.

Katona Zsolt a véleményező ülésen elmondta, nem csak a vendégek, de a külföldi edzőtáborok számában is jelentős volt a visszaesés a tavalyi évben. Ez is nagy érvágás volt a Hódfürdő Kft-nek. Katona elődje 2 főt bocsátott el, ebből az egyik embernél közös megegyezéssel történt, mert az illető szolgálati járadékos volt, de az ő munkavégzésére a később igényt tartottak. A novemberi záráskor teljes mértékben foglalkoztattak minden munkavállalót, például a karbantartások során. Az, hogy a létszámban csökkenés látszik, az oka egy tavaly júliusi kiszervezés volt, mondta Katona.

A veszteség csökkenésének az oka az volt, hogy 2019-ben egy víztisztító mű és egy hidegvizes kút került beüzemelésre. Ezeknek a következtében a szennyvíz-kibocsátás jelentősen csökkent, és ezáltal a megtakarítás is.

Márki-Zay Péter polgármester a céghez kapcsolódóan elmondta, a pályázat a csúszda létesítésére eredménytelen volt, a pályázatot újra kiírják, ám ennek nem idén lesz eredménye. Azonban strandnak megfelelő úszójátékokat, eszközöket sikerült beszerezni.

A tervek szerint idén a sátorhelyek és lakókocsik, lakóautók számára nyílhat meg a kemping, de jövőre már házak is lehetnek ott.

A cél, hogy az idei évben már 300 millió forint alá csökkenjen a veszteség. A beszámolót a véleményező ülés 13 igen és 2 tartózkodással elfogadta.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!