Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Oklevelekkel és hamarosan szakmai képesítéssel jutalmazzák a Dobó-Bibó-Janáky utcában lakó érdeklődőket

A Dobó, Bibó, Janáky utcákban élők élethelyzetének javítása és munkához jutása céljából az önkormányzat pályázati forrásból szakmai képzéseket szervez az érdeklődő tanulni vágyók számára. 24-en csatlakoztak a programhoz, akik így ingyenesen targonca vezetői, kiskert növénygondozói és eladói szakképesítést kaphatnak, ha sikeresen teljesítik a tanfolyamokat. Ahhoz, hogy valamennyi munkakörben kézhez vehessék a résztvevők a bizonyítványokat, alap kompetencia készségükről is számot kellett adniuk. Ez meg is történt, és az erről szóló okleveleket tegnap mindenki átvehette a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében.

A targoncavezetői tanfolyam a múlt héten befejeződött, így akik ezt elvégezték, és ebben a szakmában szeretnének munkát vállalni, megtehetik, mert most már papírjuk van róla. A tanulók heti rendszerességgel januártól jártak a képzésekre, májusban pedig kézhez kaphatták okleveleiket. Patócs Anikó tréner a Vásárhelyi TV-nek elmondta, hogy a képzésen előtérbe helyezték a szövegértő olvasást, a logikai készség fejlesztését és olyan szociális területeket, mint lelki egészség, konfliktuskezelés, valamint a tanulás módszertan.

A résztvevők az OKJ-s tanfolyamok keretében fejleszthetik kompetenciáikat. A tanfolyamokat az önkormányzat a társadalmi együttműködés erősítését szolgáló komplex programok Hódmezővásárhelyen című Területi Operatív Programból finanszírozza.

Dr. Laczkó Judit, a program szakmai vezetője elmondta, a 2017-ben elnyert pályázat célja, hogy a Dobó-Bibó-Janáky utcán élők helyzetét könnyítsék. A pályázat egyik része az OKJ-s tanfolyamok elvégzése. A tanfolyam ezen részének lett most vége, és mind a 24 személy sikeresen zárta azt.

Ha a következő hónapokat is sikeresen veszik, akkor valamennyien szakképesítést kaphatnak. Közös ünneplésre szeptember 18-án, a projektzáró rendezvényen lesz majd mód.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!