Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Papp Mihály marad a HLKC vezetőedzője

Ezüstéremmel zárta az idényt a a vásárhelyi női kézilabda csapat az NB II dél-keleti csoportjában. A jövőbeni tervekről és az egyesület anyagi hátteréről is kérdeztük Áncsán Istvánt, a HLKC ügyvezetőjét.

– Az egyesületnél hogyan értékelik a csapat teljesítményét?

– Klubvezetésünk kifejezetten sikeresnek ítéli a 2020/2021-es bajnoki szereplést. Eredeti célkitűzésünk, a dobogós helyezés megvalósult. A tavasszal bekövetkezett változások megnyitották a lehetőséget fiatal, saját nevelésű játékosaink előtt, akik bebizonyították, hogy hosszú távon is lehet rájuk számítani.

Milyen változásokat terveznek a következő szezonra? Marad-e Papp Mihály a vezetőedző? 

– A 2021/2022-es bajnoki évre hasonló tervekkel és koncepcióval vágunk neki, továbbra is fókuszban marad a saját nevelésű, vásárhelyi játékosok szerepeltetése. A csapat vezetése továbbra is a Papp Mihály és Deák Tamás edzőpáros kezében marad, a vezetőedző Papp Mihály marad.

– Hogyan alakul a felnőtt csapat nyári programja?

– Felnőtt csapatunk június elejéig együtt marad, levezet. A nyári pihenőt követően július végén kezdődik a felkészülés, amibe terveink szerint a keret zömét adó utánpótlás-korú játékosok augusztus első hetében edzőtáborba vonulnak. Augusztusban az edzések mellett több edzőmérkőzés szerepel a felkészülés programjában a bajnokság szeptember eleji kezdéséig.

– A keretet illetően milyen terveik vannak a következő szezonra?

– A játékoskeretben számottevő változást nem tervezünk. 1-2 játékos esetében a felsőoktatási tanulmányaik befolyásolhatják szerepvállalásukat a következő bajnoki évbe. Új igazolások terén 1, maximum 2 játékosban gondolkodunk, erősítés kifejezetten hiányposztokon.fog történni.

– Mennyire változik a klubnál a jövő idényben a feltölthető TAO-s keretösszeg az elmúlt szezonhoz képest? Jelenleg hány százaléknál tart a keret feltöltése?

– A Hódmezővásárhelyi LKC 2021/2022. évi TAO keretösszege jelentősen lecsökkent az elmúlt évekhez viszonyítva. A most befejeződő idényben 115 millió, a júliustól kezdődő következőben 65 millió forint ez az összeg. Támogatás jelenleg még nem folyt be, a keret feltöltése folyamatban van.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!