14 évig Vásárhelyen szolgált a honvédség indoklás nélkül felmentett parancsnoka

1 269

Egy, a Magyar Közlönyben megjelent egymondatos köztársasági elnöki határozatból derül ki, hogy Áder János június elsejei hatállyal felmentette Korom Ferencet, a Magyar Honvédség parancsnokát.

Frissítés:

A HM azt közölte: Benkő Tibor honvédelmi minisztertől Korom Ferenc vezérezredes kérte a felmentését. A vezérezredes kérését azzal indokolta, hogy a 2018-ban rábízott feladatokat – a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Magyar Honvédség (MH) szétválasztását, az MH Székesfehérvárra történő költöztetését, a haderő szervezeti átalakítását és a haderőfejlesztés alapjainak megteremtését, az eszközbeszerzések előkészítését – jó eredménnyel, maradéktalanul elvégezte, és sikeresen vezette a Magyar Honvédséget a járványhelyzetben jelentkező feladatok végrehajtásában is.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Korom Ferenc meglátása szerint azonban a Magyar Honvédség előtt álló új feladatok más típusú vezetőt kívánnak. Ugyanakkor tapasztalatait, tudását tervezetten továbbra is Magyarország szolgálatában, külföldön kamatoztatja – tették hozzá. Korom Ferenc parancsnoki utódjáról egyelőre nem született döntés – írta a HM.

A szentesi születésű vezérezredest a köztársasági elnök határozott időre, négy évre nevezte ki, ami csak 2023-ben járt volna le. A határozat szerint a honvédelmi miniszter előterjesztésére mentette föl a parancsnokot az államfő. Korom Ferenc 1990 és 2004 között szolgált a hódmezővásárhelyi MH 62. Bercsényi Miklós Gépesített Lövészdandárnál.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!