Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Kosársuli: vereség, de megvan a 7. hely

80-75-re kikapott ugyan hazai pályán a Vásárhelyi Kosársuli csapata a férfi kosárlabda NBI/B. Zöld csoportjában, de összesítésben 3 ponttal legyőzte a Békés együttesét.

Pedig a 3. negyedben 16 ponttal is vezettek a vendégek, ám szerencsére Bálint Erikék tudtak újítani, és szépen fokozatosan visszajöttek a mérkőzésbe. A vendégek egyébként akkor szerezték nagy előnyüket, amikor minden triplakísérletük elkezdett ülni az első félidő végén. 8 darab 3 pontost dobtak az első két negyedben.

A mérkőzés vége nagyon izgalmasra sikeredett, és az utolsó másodpercig kérdéses volt, hogy beéri e az addig összesítésben ismét előző Kosársulit a rendkívül lelkes vendég csapat. Végül nem sikerült, és ennek örülhetett a csarnokba újból beengedett és kilátogató mintegy 200 fős publikum nagyobb része (jó néhány lelkes Békés-drukker is helyet foglalt a lelátón).

NB I/B Zöld csoport, a 7. helyért, visszavágó:

Vásárhelyi Kosársuli-Békési SzSK 75-80 (21-20, 19-32, 20-14, 15-14)

Hódtói Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Kovács, Radnóti, Téczely

Kosársuli: Varga Á. 9/3, Varga Z. 15/3, Bálint 21/3, Pavlovic 8, Acimovic 12
Cserék: Rostás 10, Bodócsi -, Kozma -, Megyesi –
Vezetőedző: Tóth Tamás

Békés: Krstic 26/12, Frikker 2, Olic 6/6, Cvijin 9/3, Hargitai 22/3
Cserék: Széphelyi 12/3, Karsai 3/3
Vezetőedző: Balog Vilmos

Tóth Tamás a mérkőzés után azt mondta:

„Főleg az első félidőben extrán dobott ellenfelünk, hétből hét triplát ritkán dob egy csapat. A szünet után okosabban játszottunk, a fordításra is volt esélyünk, de ötből egyszer egy szezonban ki lehet kapni a Békéstől, nem rossz csapat. Győzelemmel felérő vereséget értük el, így hetedik helyen végeztünk a tabellán. Érdekes és fura bajnokság volt ez, rengeteg problémával kellett megküzdeni az egyesületeknek. Nehéz hónapok vannak mögöttünk, nagyon hiányzik Elek Bandi a mindennapokból! Óriási öröm, hogy öten kezükbe vették a vásárhelyi kosárlabdát és újult erővel vetik bele magukat a munkába, sokszor éjjelekbe nyúlóan is, nagyon hálásak vagyunk nekik! Öröm volt ismét nézők előtt játszani, a következő szezonra egy szerethető, fiatal társaságot ígérek, akik fel fogják szántani a parkettát Vásárhelyen!”

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!