Nem módosították a város beszerzési szabályzatát – Benkő Zsolt elítéli a közvetlen hozzátartozók pályázását

709

Márki-Zay Péter szerette volna, ha a Fidesz-KDNP képviselői megszavazzák az előterjesztést a Polgármesteri Hivatal Beszerzési Szabályzatának módosításáról, ám ezt nem tették meg. Benkő Zsolt azt mondta, elítéli ha egy városi vezető közvetlen hozzátartozója pályázik (később már a közeli hozzátartozó kifejezést használta). Végül a módosítási előterjesztés ezen részét leszavazták.

Benkő Zsolt és a kormánypárti frakciók tagjai tartózkodtak a szavazáskor, Horváth Zoltán és Benkő Zsolt színjátéknak nevezte az előterjesztést (Cseri Tamás képviselő nem volt jelen a véleményező ülésen, ezt előre jelezte). A szavazás előtt Benkő Zsolt azt mondta, mind a múltban, mind a jelenben, mind a jövőben nem tartja elfogadhatónak azt, ha bármely városvezető közvetlen hozzátartozója pályázik. Benkő szerint a polgármester viszi politikai színtérre ezt a kérdést, és mindent megtesz annak érdekében, hogy országos politikát csináljon belőle, meglátása szerint csak ezért várnak a szavazással.

A beszerzési szabályzat módosítását csak akkor támogatta volna, mondta, hogyha az adott konkrét esetben Fonay Tibor visszavonná a pályázatát. Így viszont tartózkodott illetve nem szavazott, párttársaival együtt. Márki-Zay Péter elmondta, ezt sógornőjének a férje felajánlotta, ám a visszavonásra nem volt ok, mert tisztességes versenyben, a város érdekeinek megfelelően, a legjobb ajánlattal nyert a Szent Antal utca átépítésére.

A polgármester először a Fidesz-KDNP képviselőit kérte fel szavazásra. Ezt követően a javaslatot 2 nem és 10 tartózkodás mellett nem fogadták el.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!