Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Három hónapja várják a hajléktalanok a védettségi igazolványt: új adatlap kitöltésével megkaphatják végre

Három hónap elteltével sem érkezett meg a február közepén beoltott hódmezővásárhelyi hajléktalanok védettségi igazolványa. A Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató igazgatója a kormányhivataltól megtudta, hogy a kártyák kiállítója a lakcímnyilvántartó adatbázisát használta, melyben nincs feltüntetve adat az ellátottak neve mellett. A legfrissebb információk szerint egy újból kitöltött igénylőlap segítségével hozzájuthatnak irataikhoz a tél végén beoltott lakók, a kormányhivatal gyorsított eljárással, 10-es csoportokban fogadja majd őket.

A hódmezővásárhelyi hajléktalan szálló lakói a magyar oltási program korai szakaszában, február 18-án kaphatták meg első, koronavírus elleni injekcióikat. A lakcímmel nem rendelkező ellátottak védettségi igazolványai azonban csaknem 3 hónap elteltével sem érkeztek meg.   

,,Volt olyan, hogy hiába adtuk be az igazolvány iránti igényeket, amelyen fel volt tüntetve a szálló címe, de történt olyan is, hogy az a szerv aki kiállította az igazolványokat, az a lakcímnyilvántartó adatait használta. Így megvannak az igazolványok, csak lakcím nélküli embereknek nem tudták kipostázni.,,

-mesél Korsós Sándor, igazgató a helyzetről.

Az intézmény a problémáról értesítette a megyei kormányhivatalt, akik egy formanyomtatványt juttattak el a hajléktalan szálló vezetőségének. Ezt kitöltve újból igényelhetik a bentlakók az oltási igazolványaikat.

,,Sajnos ki kell, hogy töltsük minden egyes ellátottunknak az igénylő lapot. Annyi engedményt kaptunk, hogy a megye elintézte, hogy a városi kormányhivatalban 10-es csoportokban fogadják az ellátottjainkat és intézni fogják ezt a dolgot. Úgy néz ki, hogy már célegyenesben vagyunk.,,

-teszi hozzá az intézmény vezetője.

Az intézmény vezetője hozzátette, hogy a védettséget jelentő igazolványok főként az ellátottak belső biztonságérzete szempontjából fontosak. Erre egyébként minden okuk meglenne, hiszen a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltatóban 60% feletti az átoltottság, az 50 főt elszállásoló létesítményben két fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 14 hónapban.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!