Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A belvárosban és környékén lehet majd szombaton találkozni a legjobb tájékozódási futókkal

A legjobb tájékozódási futók érkeznek szombaton a városba, ugyanis a sportág diákolimpiájának országos döntőjét itt rendezik meg, a rövid és a váltó futamokkal. A bajnokságban mintegy 700 sportoló vesz majd részt, akikkel térképpel a kezükben a belvárosban és környékén lehet majd találkozni. Biztonságos közlekedésük érdekében két frekventált helyszínen is forgalomkorlátozásra lehet számítani. A versenyzőknek vasárnap, Sándorfalván hosszútávfutásból kell bizonyítaniuk.

A tájékozódási futás diákolimpia országos döntőjének megrendezési jogát a Hód-Mentor SE még tavaly elnyerte a magyar szövetségtől, csak akkor a járvány miatt el kellett halasztania a versenyt, amit a vásárhelyi szervezet ezen a hétvégén pótolhat. A sportágnak idén ez lesz a legnagyobb létszámú megmérettetése.

Kb. 450 nevezés érkezett a diákolimpiára. Ez 50 település 200 iskolájának tanulóit jelenti, akikhez még további 250 versenyző járul, akik a felnőtt és szenior sportolókat teszik ki.

A találkozási pontként a vásárhelyi fürdő szolgál, ahonnan elrajtolnak majd a résztvevők. A sportolóknak nem egy kötött útvonalon kell a rövidtávot és a váltó futamokat teljesíteniük, hanem térképpel a kezükben a megadott ellenőrzőpontokat kell felkeresniük minél rövidebb időn alatt. Így szombaton 11 és 18 óra között a belváros garantáltan futókkal lesz tele, közöttük 20-25 vásárhelyi indulóval.

Két forgalomkorlátozó intézkedést is be kellett vezetni, a délelőtti futamon 11 és 13 óra között a Tóalj és a Szentkirályi utca sarkán lévő okoszebrán lesz rendőri irányítás, forgalomcsillapítással. Illetve a délutáni váltófutásnál, 16-tól 18 óráig a Kaszap utcai bevásárló központok körforgalmától a Tisza István utcáig lesz útlezárás.

A tájékozódási futás diákolimpiája vasárnap is folytatódik, csak akkor már a helyszín Sándorfalva lesz, ahol majd a sportolóknak hosszútávon kell bizonyítaniuk.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!