Szállodaszövetség: sehol nem engedik be azokat, akik nincsenek beoltva

176

Rengeteg belföldi foglalás érkezett be, ha mindenki eljön és rendelkezik védettségi igazolvánnyal, 80 százalékos kihasználtsággal működhetnek majd a szállodák és a magánszálláshelyek. A jobb helyek már elkeltek – mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a Blikknek a pünkösdi hétvégével kapcsolatban.

A belföldi turizmus kapcsán kiemelkedő nyári szezonra számítanak és várhatóan telt ház lesz mindenhol. Viszont Flesch hangsúlyozta, hogy nem fogják sehol sem beengedni azt a vendéget, akinek nincs igazolványa.

Kivételt senkivel sem tehetünk, viszont, ha ez az eset fennáll, szinte biztos, hiszen az üzleti etika is ezt kívánja, hogy a pórul járt vendég visszakapja az előleget

– mondta Flesch.

Ugyanakkor a külföldi vendégforgalomban szerény adatokra számít. – A környező országokból csak onnan várható forgalom, amelyekkel egyezményünk van vagy lesz, innen zömében autóval érkeznek majd a vendégek. Talán idén őszre vagy jövő tavaszra számíthatunk élénkebb látogatottságra – fűzte hozzá.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!